Lansarea campaniei Romania Slow Travel – ediția a doua

0

Kinder Trips anunță lansarea ediției din 2019 a campaniei „Romania Slow Travel”, un proiect inedit de călătorie, care își propune să descopere fără grabă diverse destinații din România.

Kinder Trips este un blog de călătorii cu copii, natură și explorare în aer liber, stiluri alternative de viață.

În vara anului 2018, am implementat ediția-pilot a campaniei „Romania Slow Travel” , pe care am derulat-o cu resursele noastre proprii și cu ajutorul unor pensiuni care au sprijinit proiectul.

Timp de câteva săptămâni, am explorat locuri din județele Dâmbovița, Prahova, Brașov, Buzău, Vâlcea, împreună cu fetița noastră în vârstă de 3 ani. Am scris 17 articole care au avut peste 25 000 de accesări pe blog și câteva zeci de postări cu un reach foarte bun în social media.

Am primit o nominalizare la categoria Best Destination Campaign, în cadrul ETravel Conference – cel mai mare eveniment national de afaceri si promovare online dedicat industriei de turism din Romania.

În 2019 ne-am propus să explorăm pe îndelete județele Bihor, Maramureș, Alba și Mureș.

Ce vom face:

1. În diverse perioade din intervalul mai – octombrie 2019, călătorim tihnit, cunoaștem pe îndelete oameni și locuri, după care povestim pe blog ce aflăm. Totul va fi scalat pe nevoile familiilor cu copii.

2. Descoperim și promovăm România, cu accent pe ecoturism și susținerea comunităților locale (dar nu numai). Ne propunem să conectăm mai mult românii de țara lor și să punem în valoare potențialul turistic al României.

3. Încercăm să schimbăm percepții cu privire la modul în care se face turism. Promovăm călătoriile responsabile și tipuri de turism care vor căpăta o importanță din ce în ce mai mare în viitor: ecoturismul și ”slow travel”.

4. Îi oferim fetiței noastră o formă de educație prin călătorii, pe care o considerăm importantă și cu impact semnificativ.

Ce înseamnă slow travel:

  • O călătorie fără grabă, axată pe experiențe și nu nepărat pe bifat obiective turistice.

  • O călătorie responsabilă, care poate veni în sprijinul comunităților și resurselor locale.

  • Dragoste și respect față de natură și biodiversitate.

  • Respectarea patrimoniului cultural și istoric.

  • Stat la taclale cu localnicii și ascultat poveștile acestora.

  • Descoperirea obiceiurilor locurilor.

  • Petrecerea unui timp mai îndelungat în locurile vizitate, astfel încât să le poți cunoaște în profunzime și să te conectezi cu ele.

Partenerii confirmați până acum, care ne sprijină să derulăm ediția a doua, sunt:

Pe blog vom anunța și alți parteneri care se vor alătura proiectului. În curând vom lansa și o campanie publică de susținere, care să ne ajute să strângem toate resursele necesare derulării proiectului Romania Slow Travel.

Aici centralizăm toate materialele rezultate din călătoriile noastre:
https://kindertrips.com/ro/recomandari/campanii/romania-slow-travel/

Hashtagul oficial al proiectului este #RomaniaSlowTravel.
Blog: www.kindertrips.com
Facebook: https://www.facebook.com/kinder.trips/
Instagram: https://www.instagram.com/miruna_kindertrips/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.