Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Internationalism in slujba liceenilor! A inceput Grow!

0

Tineri studenti din 12 tari isi pun talentul si pasiunea in slujba construirii unei generatii de liceeni bazata pe valori. Organizat  de AIESEC si Scoala de Valori cu sprijinul Fundatiei Dinu Patriciu, programul Grow isi deschide portile incepand de luni, 26 iulie dupa ce a pregatit 37 de traineri internationali in cadrul Conferintei Train the Trainers ce a avut loc la Predeal saptamana trecuta.

Editia GROW 1.0 &1.1 adresata liceenilor aflati in clasele a X-a si a XI-a incepe luni, pe 26 iulie si se va desfasura in cadrul a doua perioade pana pe 22 august. Grow reprezinta un program de educatie non-formala complementara sistemului actual organizat in perioada 2010-2015 ce ofera 5 arii de dezvoltare personala pentru liceeni : imbunatatirea stimei de sine, cresterea constiintei proprii, interactiunie cu oameni model si facilitarea accesului la informatii si oportunitati inovative de educatie.
Pe cei peste 750 de elevi selectati din 12 orase sa participe la GROW 1.0, respectiv GROW 1.1 ii asteapta 2 saptamani de activitati interactive pline de experiente de invatare utile atat in cadrul liceului cat si ulterior in viata. Atelierele se vor desfasura intr-o atmosfera prietenoasa pregatita de 37 de studenti ce s-au alaturat Grow prin intermediul programului de schimb intercultural al AIESEC. Studentii au sosit din 12 tari precum Brazilia, Islanda, Noua Zeelanda, Ungaria, Georgia, Ucraina, Rusia, Estonia, Bulgaria, Cehia, Suedia si Polonia si s-au pregatit timp de 1 saptamana in cadrul conferintei Train The Trainers ce a avut loc la hotel Zada din Predeal.  Alaturi de 4 traineri profesionisti, au parcurs curriculum pregatit pentru elevii care au terminat clasa a X-a si cel pentru cei care au finalizat clasa a XI-a si si-au intarit aptitudinile de prezentare in public prin simulari ce s-au desfasurat chiar intr-un liceu, respectiv Liceul Teoretic Mihail Saulescu din Predeal, cu sprijinul doamnei director adjunct Raluca Voinea.
Pregatirea a fost realizata de traineri voluntari cu experienta precum Stefan Palarie si Armina Cerbu din Scoala de Valori, Marius Blajut alumnus AIESEC si Reka Ujfalvi din AIESEC Romania. Atmosfera si coeziunea intre sesiunile conferintei au fost create cu ajutorul lui Wesam Manal din Iordania, participant la programul de schimb cultural din AIESEC Pitesti ce a indeplinit rolul de chairman al evenimentului. La conferinta Train the Trainers Grow 1.0&1.1 au mai fost invitati speciali Mihai Sturzu, initiatorul proiectului Modelul Meu care sprijina ce-a de-a patra componenta a programului Grow, facilitarea accesului la oameni model, doamna profesor de limba engleza Carmen Lidia Nistor din Braila si doamna profesor Manuela David care impreuna cu doamna profesor Dana Postolache de la EduMax a sprijinit organizarea in mod exceptional a programului si in orasul Suceava, oras ce a fost inclus pe harta Grow datorita dorintei doamnelor profesoare de a le oferi liceenilor o experienta de dezvoltare unica si cu ajutorul grupului de initiativa AIESEC Suceava.
„Vreau sa-i ajut pe liceeni sa fie mai increzatori in fortele proprii, sa le arat posibilitatile pe care le ofera mediul in care traiesc. As vrea sa sparg niste bariere si temeri cu care poate se confrunta si sa-i motivez sa fie proactivi intreaga viata. Cred ca activitatile educationale non-formale precum Grow sunt foarte utile, iar tinerii ar trebui sa stie despre astfel de proiecte, pentru ca in viitor vor avea nevoie de abilitatile pe care le dezvolta acum si pe care le vor imbunatati pe parcursul vietii. Mi-ar placea sa organizez un proiect similar si in Polonia, pentru ca il consider foarte valoros. ” Michal Zabkowski, trainer in Constanta, student in Polonia.
„Am participat pe vremea cand eram in liceu intr-un proiect similar cu Grow si m-a impresionat atat de puternic incat am ales sa ma alatur AIESEC imediat dupa ce am intrat la facultate. Imi doresc sa creez acelasi tip de amintiri si impact asupra elevilor din Romania, astfel incat sa-si doreasca sa faca parte dintr-o organizatie asemanatoare in viitor si sa continue sa genereze schimbari pozitive asa cum incercam noi sa facem acum. ” Vesela Velinova, trainer in Pitesti, student din Bulgaria.
Programul Grow se desfasoara cu sprijinul partenerilor Fundatia Dinu Patriciu care sprijina si promoveaza educatia in toate formele ei si al Antalis si Qual Media. De asemenea se bucura de sprijinul : Diverta, ECDL, BIC, P&G, One Fm, Zile si Nopti, SPM Indoor Media, Media Image si Calificativ.ro.

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa.
Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea parte de expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.
AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40000 de membri din peste 100 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorarii potentialului de lideri al tinerilor in vederea transformarii acestora in agenti de schimbare ai lumii de maine.

Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati www.growedu.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.