A XVII-a Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta – Urgent Med Equity 2016.

0

In perioada 1-4  Septembrie,  Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă din Romania, impreuna cu Societatea de Salvare Bucureşti, a organizat unul dintre cele mai asteptate si de referinta evenimente din Medicina de Urgenţă din Prespital, care a ajuns, anul acesta, la a XVII-a editie: Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta – URGENT MED EQUITY 2016, ce a avut loc la Poiana Braşov, în incinta Complexului Ana Hotels.

20160902_104741

Conferinta a fost un eveniment de prestigiu pentru Medicina de Urgenta din Prespital, reunind participanti de la serviciile de ambulanta, medici specialisti si primari din Medicina de Urgenta, de Familie si diverse alte specializari, sectiile UPU din spitale, medici primari, medici rezidenti, personal medical, voluntari din cadrul serviciilor de ambulanta din tara, dar si nume de referinta din Medicina Contemporana Autohtona si Internationala. Pe parcursul evenimentului, cei prezenti la eveniment au participat, conform traditiei din anii trecuti, la prezentari sustinute de lectori de renume, workshop-uri si simpozioane.

Evenimentul a integrat, anul acesta, conferinta de final a proiectului Urgent Med Equity, desfasurand, in perioada 2-4 Septembrie 2016, activitati, discutii si concluzii dedicate participantilor din cele sapte judete participante in proiect. Proiectul Urgent Med Equity a fost finantat prin intermediul unui grant castigat de catre  Asociatia Serviciilor de Ambulanta din Romania, in cadrul programului Erasmus+, Acțiunea Cheie 3: Dialog structurat  – întâlniri între tineri și factorii de decizie în domeniul tineret, contract 2015-2-RO01-KA347-015409.

Proiectul Urgent Med Equity a fost conturat in baza problemelor si inechitatilor identificate in sistemul de medicina de urgenta din prespital, tratand, in mod special, situatia medicinei de urgenta de pe ambulanta, aducand in prim-plan deficitul de personal medical in medicina de urgenta de pe ambulanta, legislatia inadecvata, lipsa interesului autoritatilor, precum si faptul ca aceasta specializare nu este promovata in cadrul universitatilor si scolilor postliceale.

Obiectivele generale ale proiectului au fost cresterea voluntariatului studentilor in medicina de urgenta de pe ambulanta, realizarea unei campanii de promovarea a specializarii medicina de urgenta de pe ambulanta, pe toata perioada proiectului si realizarea de lobby pentru schimbarea legii 95/2006, prin intermediul dialogurilor structurate cu responsabilii de politici, pe toata perioada proiectului. Pentru indeplinirea acestora, au fost implicati in desfasurarea intalnirilor cu responsabilii cu politicile de tineret, ca si participanti activi in cadrul celor sase mese rotunde, cele sapte seminarii si cele doua conferinte nationale organizate in cadrul proiectului, 98 de tineri, beneficiari directi ai proiectului. Ca si beneficiari indirecti ai proiectului, putem numi studentii la facultatile de medicina din Romania: aproximativ 15.000 de studenti, responsabili cu politicile de sanatate, voluntari noi care doresc sa se alature in proiect, serviciile de ambulanta din Romania si alte ONG-uri in domeniul medicinei si medicinei de urgenta.

Conferinta de final a proiectului Urgent Med Equity si-a atins obiectivul, participand un numar de 120 de tineri voluntari si asistenti medicali din serviciile de ambulanta din Bucuresti-Ilfov, Iasi, Timis, Sibiu, Salaj, Cluj si Maramures. In plus, am avut onoarea de a avea alaturi responsabili cu politicile de sanatate, personalitati din institutiile de stat din Romania, precum si din medicina, a caror participare a avut un impact deosebit asupra promovarii specializarii medicinei de urgenta si va contribui, cu siguranta, la cresterea numarului de medici in medicina de urgenta de pe ambulanta.

Prin intermediul proiectului Urgent Med Equity, am contribuit la promovarea si acceptarea initiativelor din medicina de urgenta. Nivelul de dezvoltare al medicinei de urgenta si cresterea numarului de tineri interesati de o cariera in domeniul medicinei de urgenta de pe ambulanta depinde de multe variabile, printre care, una esentiala este si activitatea de lobby si advocacy din partea viitorilor profesionisti de medicina de urgenta, actuali tineri studenti sau rezidenti. “Voi sunteti ziua de maine. Aveti timp, aveti forta!”, a concis dr. Cristian Grasu, la finalul conferintei.

Sponsorii acestui eveniment au fost Sante International, Karl Storz, Revolve Pharma, Medist Imaging, MedImpact, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Nestle si Nescafe Allegria.

Partenerii media ai acestui eveniment au fost Viata Medicala, ComunicateMedicale.ro, Saptamana Medicala, Medical Market, RoMedic, SanatateaTV.ro si cmb.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.