86 de lecţii deschise pentru 6.122 de elevi, animate de 90 de voluntari SETS

1

Luna mai reprezintă vârful intervenţiilor în şcoli ale Fundaţiei PRAIS bazate pe metodologia recunoscută international EPODE, din cadrul mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS.

86 de lecţii deschise au fost susţinute de către echipa Fundaţiei PRAIS alături de 90 de studenţi voluntari din cadrul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (UNEFS) – adevărate modele pentru copii. Organizate în 18 şcoli din Bucureşti şi Otopeni, acţiunile au reunit peste 6.122 de elevi din clasele I-IV, alături de învăţătorii lor. Copiii au făcut exerciţii fizice, au asistat la demonstraţii sportive oferite de sportivi de performanţă şi s-au bucurat de jocuri educaţionale. La final, un reprezentant al fiecărei clase participante a primit mult râvnita diplomă SETS.

Lectii deschise SETS

Lecţiile deschise sunt parte a activităţilor dezvoltate pentru elevi în cadrul cluburilor SETS, un concept revoluţionar de educare ludică iniţiat în şcolile din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Roman şi Otopeni de către Fundaţia PRAIS.

“Timp de 4 ani, am iniţiat 330 de lecţii deschise SETS în 84 de şcoli din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Otopeni, alături de 376 de studenţi sportivi voluntari, la care au participat 21.336 de elevi din ciclul primar. Un adevărat record în reţeaua EPODE International Network (EIN), cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, din care face parte Fundaţia PRAIS. Alături de 23 de parteneri publici şi privaţi, lideri de opinie, medici, sportivi, psihologi şi sociologi, am creat o alianţă de valori dedicată educării tinerei generaţii pentru un stil de viaţă sănătos. Continuăm!”, a declarat Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS, iniţiatoarea mişcării SETS.

Reţeaua EIN a fost desemnată de către DG SANCO* drept „Best Health Promotion European Project”, iar intervenţiile pe activităţi fizice din cadrul mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS au fost apreciate ca un model de bună practică. EIN, reuneşte 42 de programe cu metodologii similare din 29 de ţări printre care: Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Canada, Brazilia, Mexic, Polonia, Portugalia, Australia şi Noua Zeelandă, precum şi ţara noastră.

Printre partenerii mişcării SETS se numără: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Cluj, Neamţ, Timişoara, Facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj-Napoca şi Timişoara, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Mişcarea SETS este posibilă datorită Membrilor săi Fondatori şi Parteneri Privaţi: Federaţia Romalimenta prin 5 companii membre.

Despre Fundaţia PRAIS

Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale, susţine 4 mari cauze: accesul la educaţie şi la dezvoltare personală, o economie sustenabilă bazată pe inovaţie, competitivitate şi etică, promovarea stilului de viaţă sănătos, grija faţă de mediu.

Fundaţia PRAIS s-a implicat cu succes în ultimii 12 ani în proiecte educaţionale naţionale din domenii precum: promovarea mişcării şi a nutriţiei sănătoase; siguranţa produselor alimentare; protecţia mediului; promovarea tinerelor talente. Programele au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, public general şi au creat alianţe de valoari între parteneri publici şi privati, lideri de opinie, specialişti locali şi internaţionali, reuniţi pentru a servi împreună cauze sociale globale dedicate viitorului tinerei generaţii.

www.praisfoundation.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » 21 – 27 mai 2015 – Saptamana in Social Media

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.