Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trăiește experiența ABSTRACT la Timișoara! StudentFest este cel mai mare festival internațional studențesc de artă și cultură din sud-estul Europei

0

StudentFest este cel mai mare festival internațional studențesc de artă și cultură din sud-estul Europei, desfășurat anual de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara. Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 3-13 mai și care are tema Abstract. Festivalul își urmărește de la ediție la ediție scopul de a promova tinerii artiști și de a dezvolta continuu mijloace de promovare a acestora.  

Abstractul este ceea ce definește ediția StudentFest de anul acesta. Tema centrală a festivalului este una care își propune să redefinească ceea ce înseamnă arta pentru artist și relația dintre cei doi. Arta abstractă este o artă pur personală, care se află în legătură directă cu ființa creatoare. Presupunând o necesitate de explorare a sinelui, ea devine reflexia concretului deformat, lăsând la o parte realitatea vizuală și aducând arta modernă într-o stare care se cere depășită. StudentFest și-a ancorat întotdeauna credința în artă și în puterea ei de a schimba felul în care relaționăm cu ea. 

În perioada 14-27 aprilie tinerii din toată țara se pot înscrie ca participanți la atelierele pregătite în cadrul festivalului, la următoarele secțiuni: ArhitecturăArte ConceptualeArte Plastice și VizualeArte UrbaneArte VideoDansDesign VestimentarFotografieLiteraturăMuzică și Teatru. În cadrul acestor ateliere facilitate de specialiști în domeniu, participanții vor iniția concepte, pe care le vor finisa, urmând ca acestea să fie prezentate în ultimele zile ale festivalului sub formă de expoziție sau performance publicului larg. 
 

Tinerii care vor să își aprofundeze cunoștințele în domeniile propuse, se pot înscrie ca participanți în cadrul secțiunilor festivalului până în data de 27 aprilie, completând formularul corespunzător pe site-ul www.studentfest.roDe asemenea, pe site se găsesc mai multe detalii despre ateliere, secțiuni și festival. 

Totodată, sunt deschise înscrierile ca artist în cadrul festivalului, timp în care se poate propune un concept lucrat individual sau în echipă, urmând ca în perioada festivalului să fie expus publicului larg. 

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați site-ul www.studentfest.ro sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/studentfest.ro. 

StudentFest a ajuns să fie o senzație de libertate pentru mine și, implicit, pentru comunitatea tinerilor. Aici este locul unde exprimarea atinge noi cote și unde tinerii se simt în largul lor. Am dorit mereu ca StudentFest să fie o rampă de lansare pentru tinerii artiști, iar încet, încet, reușim să atingem acest țel. Ediția aceasta pune un mare accent pe reinventarea și reinterpretarea artei, ne pune în situația în care ne întrebăm „Ce este arta, până la urmă?” și poate uneori „De ce este percepută altfel de fiecare individ?”. Abstractul ne duce undeva în afara zonei de confort, în afara tradiționalului și a obișnuitului.  
De la prima ediție a acestui festival, am dorit să creăm un loc unde artiștii să se poată exprima liber, să se poată dezvolta și crește. Publicul larg joacă și el un rol important, felul în care acesta receptează produsele finale ale workshopurilor și ale evenimentelor ne ajută să stabilim o legătură, să fixăm un canal de comunicare între noi și ei. 
Echipa de anul acesta a fost foarte strânsă. Au fost gândite ateliere de lucru care să îi provoace pe tinerii din România să regândească conceptul de artă și pe ei înșiși. Avem 11 secțiuni, 39 de ateliere, vă invităm să vă înscrieți pe www.studentfest.ro, vă așteptăm să veniți cu noi și să trăiți experiența abstract!” – Alexandru D. BANDA, coordonator StudentFest 2018. 

***

Înfiinţată la 27 martie 1990, Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este singura organizaţie sindical-studenţească din Universitatea de Vest din Timişoara, fiind cea mai reprezentativă organizaţie din UVT şi, în acelaşi timp, un punct de reper pentru toate ligile studențeşti din ţară.

OSUT este membră cu drepturi depline a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi adesea activă în Uniunea Europeană a Studenţilor (ESU). De asemenea, OSUT este membră a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş (FITT), a Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, în Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret de pe lângă Primăria Municipiului Timişoara, a Coaliției pentru Date Deschise şi înregistrată în Repertoarul ONG al Camerei Deputaţilor, fiind persoană juridică neguvernamentală.

Misiunea OSUT este de a asigura un mediu universitar mulat pe nevoile educaţionale, sociale, economice şi culturale ale studenților şi de a veghea asupra respectării drepturilor acestora.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.