Unic în România: Grădina Senzorială

0

Unic în România: Grădina Senzorială la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

 DSC_3135

Astăzi, la Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi a fost inaugurată o zonă inedită, destinată publicului vizitator, intitualtă sugestiv „Grădina Senzorială”, rezultat al unui proiect finanţat de Mol România-Fundaţia pentru Parteneriat în Programul Spaţii Verzi-Componenta Spaţii Verzi Urbane 2014. Aplicantul acestui proiect îndrăzneţ este „Asociaţia Centrul de Resurse Pentru Dezvoltare 2020” în parteneriat cu Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi – secţia Grădina Botanică şi Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universitătii „Dunărea de Jos” Galaţi.

Practic, această Grădina Senzorială aduce natura mai aproape de vizitator. Pe o suprafata de 750 mp s-au construit cinci grădini verticale, cinci alveole cu plante aromatice şi utile, precum şi o alee terapeutica – pe care publicul poate umbla…desculţ. Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn. Vizitatorul desculţ va păşi peste acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare prin simpla atingere a piciorului gol de elementele amintite. Terapia continuă prin intermediul celor zece scaune de exterior din lemn (tip şezlong), pe care iubitorii de natură se pot aşeza pentru a asculta natura sau a simţi mirosul plantelor aromatice din alveolele situate la intrarea în grădină.

   „Putem spune că această Grădină Senzorială este unică în România, suntem singura Grădină Botanică din ţară unde publicul are parte de un asemenea loc, în care se îmbină grădinile verticale cu plantele aromatice şi aleea terapeutică. Publicul va experimenta văzul, mirosul, gustul şi simţul tactil într-un mod inedit ”, ne-a declarat ing.Paul Lupoae, şef Secţie Grădina Botanică.

Accesul publicului vizitator în cadrul Grădinii Senzoriale este inclus în preţul biletului de intrare la muzeu şi se face în timpul programului de vizitare al instituţiei.

Citește și alte informații de Bine despre România!

Pentru cei care vor să beneficieze de asistenţă de specialitate în Grădina Senzorială, partenerii implicaţi în acest proiect pun la dispoziţie, pe bază de programare, 32 de ghizi voluntari – studenţi şi elevi, instruiţi de cadre didactice de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universitătii „Dunărea de Jos” Galaţi. Programările pentru activităţile cu ghizi în cadrul Grădinii Senzoriale de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi se pot face la adresa de mail  programari.gradinasenzoriala@gmail.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.