„Multispecies”, o explorare a relației dintre natură, arte vizuale și arhitectură.

0

EMERGING TOWARDS (FUTURE)

Multispecies 

„Multispecies”, o explorare a relației dintre natură, arte vizuale și arhitectură.

WASP Working Art Space and Production invită publicul la evenimentele din cadrul programului Emerging Towards (Future) – Expoziția Multispecies și Conferința Cross Fields, o continuare a activităților desfășurate în 2023 la Bergen, Norvegia și București, România. Programul este dedicat explorării relației dintre natură, artele vizuale și performative, știință și arhitectură, reunind artiști și speakeri multidisciplinari din România, Moldova, Franța/SUA și Italia. 

24 aprilie 2024, ora 19.00 – Deschiderea expoziției Multispecies la WASP, strada Ion Minulescu, nr. 67 – 93, Corp E, etaj 2.

Artiști: Maria Calotă, Floriama Cândea, Ștefan Radu Crețu, Teodor Grigoraș, Mălina Ionescu, Andreea Medar, Bogdan Mateiaș, Mălina Moncea, Ana Petrovici-Popescu, Liliana Mercioiu Popa, Ghenadie Popescu, Marilena Preda Sânc, Natalia Silaghi.

Curatoare: Andreea Căpitănescu 

Asistent curator: Denisa Rad

13 artiști explorează relația dintre natură, arte vizuale și arhitectură oferind noi perspective relaționale între diferite forme de viață și procese care atrag atenția asupra planetei noastre fragile. Lucrările evocă probleme legate de violența umană, justiția socială și interconexiunile acestora, provocând o reflecție asupra temelor legate de disciplinele umanistice ecologice pentru a investiga ecologia politică, universurile non-umane și interacțiunile dintre multiple specii.

Prin proiectul EMERGING TOWARDS (FUTURE), WASP STUDIOS își propune dezvoltarea sustenabilă a infrastructurii de cercetare, producție artistică și educație culturală, cât și lărgirea accesului la activități de artă contemporană, arhitectură, design și noile media. Se urmărește facilitarea de informare și educare pentru tinerii ce doresc să urmeze sau să descopere profesional aceste segmente culturale.

https://emergingtowards-future.com/

Promotor proiect: WASP STUDIOS SRL

Parteneri: a-works, Fiksdal Dans Stiftelse

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă, Revista Golan, Empower Art&Artists.

Valoarea totală a proiectului: 978.118,21 lei (197.675,51 euro)

Suma finanțării nerambursabile (85% grant SEE și 15% buget național): 978.118,21 lei (197.675,51 euro)

Durata: 18 luni

Locația implementării: București (România) și Bergen (Norvegia)

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii pe www.ro-cultura.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.