2.500 de elevi participă la “Ora de Educație Rutieră”

0

Asociația Profesională a Politiștilor Locali – “A.I. Cuza” derulează, în perioada 16-20 noiembrie 2015, în 32 de școli gimnaziale din București, o nouă ediție a proiectului “Ora de Educație Rutieră”. Programul educațional își propune să conștientizeze elevii cu privire la problemele care pot apărea pe timpul deplasărilor în spații rutiere și să le îmbunătățescă acestora cunoștiințelor privind regulile de circulație în calitate de pieton în mediul urban.
Ora de educatie rutiera (1)

Proiectul a fost coinițiat de Asociația Profesională a Politiștilor Locali – “A.I. Cuza” și Poliția Locală Sector 3, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 – București, Inspectoratul Școlar București, Facultatea de Psihologie Psihologie și Științele Educației (Universitatea București) și Asociația “Împreună Pas cu Pas”.

La prima ediție a proiectului, cea de anul trecut, specialiștii în educația copiilor au realizat un studiu anterior demarării programului educațional, din care a reieșit că 3 din 4 elevi nu știau cum trebuie să circule corect pietonii în orașe. După implementarea programului de educație rutieră, studiul de impact a demonstrat că aceeași elevi chestionați au fost cu 13,66% mai pregătiți în trafic. În ediția din acest an, publicul-țintă a crescut de la 1.100 la 2.500 de elevi, iar în anii viitor se va extinde și la nivel național.
Cursurile practice au o durată de 50 de minute, sunt concepute astfel încât să-i angreneze pe elevi să participe activ și vor fi susținute de 8 echipe formate din câte 2 polițiști locali și 3 studenți ai Facultății de Psihologie și Științele Educației (Universitatea București), în 80 de clase din cele 32 de școli implicate în proiect. Pe tot parcursul proiectului vor fi împărțite în trafic 15.000 de fluturași informativi, având drept scop conştientizarea şoferilor, vor fi implicați 30 de polițiști locali, 100 de cadre didactice, 25 de studenți, 5 instituții publice și 2 organizații nonguvernamentale.

„După succesul de care s-a bucurat, în 2014, “Ora de Educație Rutieră”, în rândul a 1.100 de elevi, am decis în acest an să mărim publicul-țintă la 2.500 de elevi și să extindem proiectul în 32 de școli gimnaziale din București. Considerăm că un astfel de program de educație nonformală este foarte util pentru elevi, deoarece îi încurajăm să adopte o atitudine vigilenta și responsabilă în trafic. În țara noastră, derularea unui astfel de proiect este cu atât mai importantă, cu cât rapoartele Comisiei Europene relevă faptul că ocupăm locul secund în Uniunea Europeană, în ceea ce privește numărul de morți din accidente rutiere, cu o rată de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori. Am reușit să aducem la aceeași masă instituțiile abilitate ale statului, mediul academic și societatea civilă și ne punem de acord cu privire la organizarea acestui program educațional în școlilele românești, iar la edițiile viitoare ne dorim să-l extindem și la nivel național”, declară Liviu Zorilă, manager de proiect.

Website-ul oficial al proiectului „Ora de Educație Rutieră” este www.oradeeducatierutiera.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.