Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Naguma Medical Supply SRL importă 90 de milioane de măști de protecție din China

1

Primul transport cu 3 milioane de măști a aterizat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă pe 8 aprilie

București, 8 aprilie 2020 – În contextul nevoii acute de echipamente de protecție împotriva noului Coronavirus, compania Naguma Medical Supply SRL, parte din grupul InteRo, anunță că importă din China un număr de 90 de milioane de măști. Primul dintre cele 30 de transporturi contractate cu Blue Air a aterizat în această după-amiază, având la bord 3 milioane de măști.

Compania va dona 100.000 lei Organizației Non-guvernamentale „Asociația Dăruiește Viață” și 30.000 de măști din acest prim transport angajaților din prima linie care luptă împotriva acestei pandemii (15.000 măști pentru Ministerul Sănătății (spitale) și 15.000 de măști pentru Ministerul de Interne (forțele de ordine)).

Vrem să mulțumim în primul rând Excelenței Sale domnul Basil Vasilică Constantinescu, Ambasadorul României în China, pentru sprijinul diplomatic pe care ni l-a acordat, precum și companiei Blue Air, pentru disponibilitatea și efortul eroic de a transforma și a organiza un avion de pasageri pentru transportul măștilor în România. Nu în ultimul rând, le suntem recunoscători angajaților și prietenilor noștri care au lucrat aproape fără încetare în ultimele trei săptămâni, pentru a concretiza acest proiect. A fost un efort de echipă extraordinar”, spune Michael Topolinski, fondatorul companiei.

Naguma este o companie nou înființată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii – Tyler, Michael și Ashton), prezentă în România de peste 13 ani și activând cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Pe termen lung, familia canadiană își propune ca Naguma să devină un furnizor de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP) pentru Europa de Est.

Pe 22 martie, am început să discut cu copiii mei despre cum am putea contribui la combaterea acestui virus devastator”, spune Michael Topolinski. „Iubim România, avem multe amintiri și experiențe frumoase care ne leagă de această țară. Este căminul nostru. Am decis așadar să luăm inițiativă și să aducem cantități mari de măști în țară, contribuind astfel la siguranța oamenilor și la reducerea costurilor de pe piață, astfel încât ele să devină mai accesibile pentru toată lumea. În ultimele zile observăm cum tot mai multe județe din România impun obligativitatea purtării de mască pentru absolut toată lumea, ceea ce face cu atât mai oportună inițiativa noastră”.

El a adăugat că livrările vor fi realizate cu o frecvență de una – două zile, compania având capacitatea de a crește volumul până la 2 transporturi cu avionul pe zi, dacă cererea din piață o va impune.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.