Peste 50% din angajați doresc ca angajatorul să fie implicat în protecția mediului; 48% ar prioritiza lucrul într-o companie activă în acțiuni pentru comunitate

0

Pentru 36% dintre angajați este important ca spațiul de lucru să fie într-o clădire eficientă energetic, conform sondajului Genesis Property

Șase din 10 respondenți caută informații despre evaluarea riscului seismic al clădirii de birouri

București, 17 august 2023 – Pentru 51% dintre angajați contează ca angajatorul să fie implicat în protecția mediului, iar 48% ar prioritiza lucrul într-o companie activă în acțiuni pentru comunitate, arată un sondaj desfășurat de Genesis Property, în rândul a 1.307 de respondenți din toată țara.

Angajații trec într-o etapă în care devin mult mai selectivi și implicați în conștientizarea amprentei angajatorului, atât la nivel de mediu, cât și în cadrul comunității în care activează. Criterii precum eficiența energetică a clădirilor ce găzduiesc birourile și minimizarea riscurilor devin esențiale în discuția dintre angajat și angajator, atât în discuțiile pentru noi roluri, cât și pentru cele curente. Am evaluat corect această tendință, la rândul nostru, odată cu noul concept și execuția lucrărilor revoluționarului YUNITY Park”, declară Ștefan Tudos, Vicepreședinte, Genesis Property.

Dacă pentru 36% dintre angajați este important ca spațiul de lucru să fie într-o clădire eficientă energetic, posibilitatea unui cutremur generează opinii și mai clare în rândul angajaților, iar șase din 10 respondenți caută informații despre evaluarea riscului seismic al clădirii de birouri în care lucrează sau ar putea lucra.

Mai mult, pentru 68% dintre angajați contează foarte mult acțiunile angajatorului în găsirea unui echilibru între viața personală și cea profesională, în special la nivel de spațiu și flexibilitate.

Tot pe echilibru mizează 59% dintre respondenți, ca factor principal ce ajută la starea de bine de la job. Socializarea este preferată de 30% dintre aceștia, iar momentele neplanificate și spontane sunt importante pentru 9,3% dintre angajați.

Campusul YUNITY Park, dezvoltat de Genesis Property și proiectat ca o extensie a mediului de birou, unde angajații și vizatorii beneficiază de destinații adaptate stilului modern de viață personală și profesională, are deja toate cele șapte clădiri încadrate în clasa A de eficiență energetică.

Alături de investițiile în eficiența energetică a clădirilor și în cele 1,080 de panouri fotovoltaice instalate pe 4,000 mp ale acoperișurilor acestora, ansamblul ajunge să îndeplinească încă din acest an criteriile nZEB. Toate clădirile din portofoliul Genesis Property sunt în procedură avansată de obținere a certificării Br Outstanding, iar de curând Genesis Property a devenit prima companie din sectorul imobiliar românesc care a obținut Certificatul de Înregistrare în prestigiosul sistem comunitar de management de mediu EMAS, marcând un moment important în inițiativele concrete de protecție a mediului.

Sondajul Genesis Property despre starea de bine la locul de muncă a fost desfășurat în aprilie, la nivel național, prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.307 utilizatori de internet din România. Circa 52% dintre participanți sunt de sex feminin, iar peste 42% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

__________

Despre Genesis Property

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri clasa A din România, cu o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară și primul grup imobiliar din țară care a devenit semnatar și susține promovarea celor 10 Principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite (UN Global Compact) privind drepturile omului, munca, lupta împotriva schimbărilor climatice și protecția mediului. Compania deține și administrează YUNITY Park și West Gate Business District cu peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri ocupate de companii importante precum HP, Accenture, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 15.000 de angajați.

În 2020, Genesis Property a inițiat IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. Prin IMMUNE™, compania își propune să contribuie sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului.

Genesis Property și-a luat angajamentul de a-și adapta strategia de investiții și operațională astfel încât să contribuie din plin la susținerea obiectivelor majore ale Comisiei Europene, asumate prin Acordul Ecologic European, de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 și atingerea neutralității climatice până în 2050.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

GenesisProperty.net / LinkedIn/GenesisProperty

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.