Sprijin în valoare de 110.000 lei pentru Maternitatea din Piatra Neamţ

0

Fiecare copil din Piatra Neamţ contează!

 Organizaţia Salvaţi Copiii donează secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ echipamente medicale performante în valoare de 110.000 lei, cu scopul de a contribui la reducerea mortalităţii infantile din judeţ. În 2011, rata mortalităţii infantile din Neamţ a fost de 10,6/1000, peste rata medie a ţării.

Echipamentele, constând într-un incubator, masă radiantă mobilă cu modul de resuscitare, pulsoximetru, senzori pentru pulsoximetrie şi tensiometru neonatal, au fost achiziţionate cu sprijinul Dettol (marca Reckitt Benckiser), precum şi cu ajutorul donaţiilor cash obţinute prin desfăşurarea campaniei Bun venit pe lume, parte a programului Fiecare copil contează.

La nivel naţional, din 1990 până astăzi rata mortalității infantile a scăzut semnificativ, de la 26,9 la 9,4 decese la o mie de nou-născuți vii. Cu toate acestea, România încă se clasează între țările europene cu o rată a mortalităţii infantile ridicată, respectiv de 9,4/1000 în ţara noastră, față de rata medie europeană de 4,1/1000[i].

În semestrul 1 al acestui an, s-au înregistrat 938 de decese ale copiilor sub un an, în scădere faţă de perioada similară a anului 2011, când se reportau 971 de decese[ii]. Există variații regionale importante, cuprinse între o rată maximă în teritoriu de  21,5/1000 și minimă de 3,6/1000. În Neamţ, in semestrul 1 al acestui an, rata mortalităţii infantile a fost de 11,4/1000, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011, când se reportau 14 decese la o mie de nou-născuți vii.

„Este cea de-a treia acţiune de acest fel a Organizaţiei Salvaţi Copiii. Am dotat anterior şi maternitatea Cantacuzino din Bucureşti, maternitatea din Adjud, valoarea totală a investiţiilor noastre fiind de 282.500 de lei. Rezultatele acestor investiţii sunt inestimabile: numeroase vieţi de bebeluşi salvate, a declarat  Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Echipamentele medicale au fost donate la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ în prezenţa Amaliei Năstase, ambasadorul proiectului Fiecare copil contează, care face parte din programul de reducere a mortalității infantile derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii.

„Strângerea de fonduri pentru dotarea cu echipemente medicale a 15 maternităţi din ţară, prin Salvaţi Copiii, continuă. Fiecare dintre noi poate contribui trimiţând un sms la 8864, valoare 2 euro, până la sfârşitul anului acesta. Am încredere în generozitatea românilor”, a adăugat Amalia Năstase.

Spitalul Judeţean de Urgenţa Piatra Neamţ este cel mai mare spital din judeţul Neamt şi deserveşte aproximativ 340.000 de locuitori ai judeţului, atât din Municipiul Piatra-Neamţ, cât şi din Târgu Neamţ, Bicaz şi localităţile rurale limitrofe.

Spitalul are un nivelul 3 de clasificare, iar maternitatea este unitate de nivelul 2 în clasificarea spitalelor. Echipamentele donate de Salvaţi Copiii ne vor susţine enorm în lupta pentru viaţă a bebeluşilor născuţi prematur în spitalul nostru”, a completat dr. Sorana Iftimia, şefa secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţa Neamţ.

Prin susţinerea acestui proiect, Dettol îşi continuă <Misiunea pentru Sănătate> începută în România încă de la lansarea din 2011. Ne dorim ca prin contribuţia noastră să aducem o schimbare în bine în viaţa comunităţii, oferind şansa la viaţă fiecărui nou născut din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ”, a declarat Paolo d’Orso, General Manager Reckitt Benckiser Balkans.

 

 

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care  militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 22 de ani de activitate, peste 600.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

 

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Despre Dettol si Reckitt Benckiser Romania

Reckitt Benckiser este cel mai mare producător mondial de produse de curăţenie pentru uz casnic, precum şi unul dintre producătorii majori de produse pentru îngrijire personală, având operaţiuni în 60 de ţări şi o piaţă de desfacere în peste 180 de ţări. Portofoliul Reckitt Benckiser cuprinde mărci precum: Dettol, Nurofen, Strepsils, Gaviscon, Veet, AIR WICK, Calgon,  Cillit Bang, Durex şi Vanish.

 

Parteneriatul global dintre Reckitt Benckiser şi Save the Children se derulează sub sloganul Healthier Kids, Happier World (Copii mai sănătoşi, lume mai fericită) prin care se urmăreşte îmbunatăţirea pe termen lung a sănătăţii şi igienei copiilor şi familiilor vulnerabile, oferindu-le oamenilor soluţii inovatoare pentru a avea vieţi mai sănătoase şi case mai fericite.

Dettol, marca de produse dezinfectante nr. 1 in lume, a fost lansată în Romania în septembrie 2011, cu produse din categoriile igiena personală şi prim ajutor. Produsele Dettol sunt recomandate de Societatea Romană de Pediatrie şi au scopul de a proteja familiile de germenii nocivi care pot cauza îmbolnăviri.



[i] [i]Sursa: Eurostat – Population and Social Conditions, 2011

[ii] Institutul Naţional de Sănătate Publică, Centrul Naţional de Statistică şi Informare în Sănătate Publică – Mişcarea naturală a populaţiei, sem 1 anul 2012

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.