Ateliere de gândire pozitivă pentru rezolvarea problemelor

Desfășurăm programe de training, workshopuri sau conferințe despre gândire pozitivă.

Pentru a vedea jumătate plină a paharului și pentru a rezolva probleme este important să ne “cultivăm” abilități și atitudini potrivite. Te invităm să învăţăm împreună să găsim soluţii încurajându-ne gândirea, acţiunile, dar şi emoţiile pozitive.

 

De ce este utilă gândirea pozitivă?

Aducem în format de atelier de lucru metode și instrumente PRACTICE inspirate din psihologia pozitivă și utile în rezolvarea problemelor în special din aria de business.
Împreună cu participanţii la workshop, construim soluţii la ”valea plângerii”, exersăm metode pentru a vedea jumătatea plină a paharului şi învăţăm să construim un „climat” pozitiv în cadrul unei echipe.

Pentru cine este util acest workshop?

Workshopul este potrivit pentru:

 • persoane expuse la activități cu grad ridicat de probleme și cu atribuții în rezolvarea de probleme.
 • echipe și organizații care doresc un climatul constructiv de lucru.
 • proaspăt angajați, ca parte din programul de orientare în cadrul unei organizații.

Ce vei afla și vei exersa la acest workshop?

Te invităm la un atelier interactiv în care abordăm gândirea pozitivă mai puțin în sens filozofic și mai mult în sens PRACTIC pentru a identifica:

 • câteva metode și instrumente APLICABILE ale gândirii pozitive în rezolvarea problemelor;
 • cum să EVITĂM să fim fără vlagă și negativiști;
 • ce să facem CONCRET ca să acționăm pozitiv pentru a rezolva probleme.

Obiectivul principal al workshopului

La finalul atelierului fiecare participant are un „prototip” al problemei cu principalele elemente, întrebări și răspunsuri plus acțiuni de implementat pentru rezolvarea problemei respective.

Peste 500 de persoane au beneficiat în evenimentele din ultimii doi ani de soluțiile gândirii pozitive în rezolvarea problemelor.

Vei primi de asemenea:

 • Un program de follow-up.
 • Un cadru util pentru rezolvarea problemelor (nu o rețetă!).
 • Recomandări de resurse suplimentare utile.

Programe similare desfășurate recent:

Despre Jumătatea plină a paharului la Conferința despre Fericire (octombrie 2013), Cheia pozitivă în rezolvarea problemelor de business la Clubul Profesioniştilor în Imobiliare (februarie 2014).

Costuri și date administrative:

 • Recomandăm o grupă de maximum 20 participanți și o durată a atelierului de minimum 4 ore + program de follow-up.
 • Costul total include materialele de lucru si programul de follow-up și presupune buget personalizat adaptat nevoilor organizației.

Solution Thinking. Gândire pozitivă pentru rezolvarea problemelor. Pentru când lucrurile par să nu meargă în direcția pe care o dorești, când începi să ai mai multe plângeri și probleme decât soluții. Pentru când nu prea mai vezi jumătatea plină a paharului, pentru când ceea ce spui, ce faci și ce gândești par că nu se mai aseamănă.

Gazdele atelierelor

– Florin Ghindă
– Lucian Ghindă

Florin Ghindă

florin-ghindaFondator RomâniaPozitivă.ro

Florin este educator de spirit și gândire pozitivă. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 20 de autori și peste 11 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006.

Florin are peste 12 ani de experiență ca trainer pentru circa 4000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor, antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding.

Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.
Motivaţia principală a lui Florin este dorinţa şi încrederea de a schimba lucrurile în Bine în România. Mai multe informații aici și aici.

Lucian Ghindă

lucian-ghindaFondator DevAcademy [www.devacademy.ro]

Lucian are o experiență de 6+ ani de training în domenii variate: Lucru în echipă, Inteligență Emoțională, Comunicare, Managementul Proiectelor, Managementul Echipelor, Modele de management și decizii, Managementul Stresului, Limbaje de Programare, Arhitectura si Design Software.
În același timp are 7+ ani de experiență de management în IT fiind implicat în mai multe proiecte de dezvoltare software naționale și internaționale.
Este în prezent unul dintre cei doi fondatori DevAcademy, dedicând-și timpul și platformei de dezvoltare profesională și personală Ghinda.com, unde este trainer și dezvoltator de programe de învățare.
Cele două zone mari în care activează au în comun o valoare importantă pentru el: evoluția.

Lui Lucian îi place să înoate, să alerge sau să se plimbe ascultând muzică în parc și este pasionat de știință.

Mai multe despre Lucian Ghindă aici.

Facebook