Ateliere de orientare spre soluție & optimism

România Pozitivă lansează programul gratuit de învățare online „Orientare spre Soluție & Optimism”

#Orientare spre soluție, #Solution Thinking, #Optimism
Workshopuri de orientare spre soluție pentru rezolvarea problemelor

Programul online „Orientare spre Soluție & Optimism” conține o hartă cu 5 zone de explorat și instrumente aferente, peste 10 fișe de lucru (pregătite pentru descărcare și tipărire), video-uri pentru inspirație și concepte cheie, chestionare online, exemple și studii de caz și resurse suplimentare.

Pe lângă accesul gratuit la programul online, pentru organizații partenere se pot desfășura sesiuni live cu exerciții și ateliere de lucru personalizate pentru echipa respectivă în funcție de nevoi, buget și timp.

În funcție de ritmul și timpul disponibil, programul poate fi răsfoit într-o oră sau informațiile și exercițiile pot fi aprofundate în aproximativ 8 ore.

Vă invităm să accesați programul „Orientare spre Soluție & Optimism” și să vă creați cont gratuit aici: https://bit.ly/2Sg455c

Ce facem și la ce ajută?

  • Construim o „hartă” (blue print) cu soluții alternative pentru rezolvarea unor probleme recurente sau utilizarea unor oportunități de dezvoltare și am integrat un set de 5-7 instrumente de lucru ușor de utilizat.
  • Aducem în format de atelier de lucru de 1 zi metode și instrumente PRACTICE și utile în rezolvarea problemelor și optimism în special din aria de business pentru grupe de 10-15 participanți.
  • Identificăm cu tine metode pentru construirea climatului pozitiv, optimist în cadrul unei echipe, soluții pentru ”valea plângerii” și pentru dificultatea de a vedea jumătatea plină a paharului.
  • Identificăm cele mai potrivite soluții pentru influențarea pozitivă a oamenilor din jurul nostru.
  • Suntem inspirați de specialiști și metode din psihologia pozitivă și din metodologia de tip Design Thinking, Human Centered Design sau „U” Theory. Autori recomandați: Martin Seligman, Mihaly Csikszentmihalyi, Brene Brown, Oliver Burkeman, Carol Dwek, Otto Sharmer, Seth Godin, Mahatma Gandhi.

Pentru cine?

Atelierul este potrivit pentru:
– persoane expuse la activități cu grad ridicat de probleme și cu atribuții în rezolvarea de probleme.
– echipe și organizații care doresc un climatul constructiv de lucru.
– proaspăt angajați, ca parte din programul de orientare în cadrul unei organizații.

Solution Thinking & Optimism: Pentru când lucrurile par să nu meargă în direcția pe care o dorești, când începi să ai mai multe plângeri și probleme decât soluții. Pentru când nu prea mai vezi jumătatea plină a paharului, pentru când ceea ce spui, ce faci și ce gândești par că nu se mai aseamănă…

Resurse utile:

Te invităm să citești acest articol despre 4 lentile. Despre diversele feluri în care putem să percepem lumea din jurul nostru și să vizionezi acest scurt video despre cum poți să îți construiești optimismul. Descarcă și E-bookul despre 40 de idei pentru o stare de bine.

VIDEO: Construiește-ți optimismul:

Exemple de programe desfășurate:

Exemple de parteneri pentru astfel de programe de educație pozitivă/orientare spre soluție/solution thinking/optimism: Procter & Gamble, Impact HUB, BCR, A&D Pharma, Dalli România, Michelin, ASPEN Young Leadership Program, Teach for România, Institutul Român de Training, Training Cafe, NESsT, Ashoka România, Intersnack, Fonduri-Structurale.ro etc
Dacă dorești să ne cunoaștem și să discutăm mai multe detalii despre aceste programe te invităm să ne transmiți un mesaj la adresa de email: contact(a rond)romaniapozitiva.ro.

For English download this short workshop presentation Solution Thinking and Optimism RomaniaPozitiva ENG  (1 page). 

Gazdele atelierelor

– Florin Ghindă
– Lucian Ghindă

Florin Ghindă

florin-ghinda

Fondator RomâniaPozitivă.ro  

Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006.

Florin are peste 20 ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding.

Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării.

Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța.

Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat.

Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe.

Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană. Mai multe informații despre Florin aici și aici.

Lucian Ghindă

lucian-ghindaFondator DevAcademy [www.devacademy.ro]

Lucian are o experiență de 6+ ani de training în domenii variate: Lucru în echipă, Inteligență Emoțională, Comunicare, Managementul Proiectelor, Managementul Echipelor, Modele de management și decizii, Managementul Stresului, Limbaje de Programare, Arhitectura si Design Software.
În același timp are 7+ ani de experiență de management în IT fiind implicat în mai multe proiecte de dezvoltare software naționale și internaționale.
Este în prezent unul dintre cei doi fondatori DevAcademy, dedicând-și timpul și platformei de dezvoltare profesională și personală Ghinda.com, unde este trainer și dezvoltator de programe de învățare.
Cele două zone mari în care activează au în comun o valoare importantă pentru el: evoluția.

Lui Lucian îi place să înoate, să alerge sau să se plimbe ascultând muzică în parc și este pasionat de știință.

Mai multe despre Lucian Ghindă aici.

Parteneri și clienți ai programelor educaționale RomâniaPozitivă:

Galerie foto: