Voteaza proiectul lunii in Tara lui Andrei / Cartare din Vrancea

3

Ai buletin de TaraluiAndrei? Iti pasa de curatenie? Atunci este bine sa afli mai multe informatii despre primul proiect social care îşi propune să cureţe întreaga ţară de gunoaie, într-o singură zi!

Succesul acestui proiect însă depinde de implicarea tuturor autorităţilor centrale şi locale, operatorilor de salubritate, colectorilor, reciclatorilor, trusturilor media, companiilor private, persoanelor publice şi mai ales a cetăţenilor. Este vorba despre Let’s do it Romania, desigur! Iata ce ne propun organizatorii acestui proiect:

Pentru că în această perioadă desfăşurăm intens activităţile de cartare, am înscris cartarea din judeţul Vrancea ca proiect pentru luna mai în Ţara lui Andrei. Cum poţi să ne susţii ? Nimic mai simplu! Intră aici, fă-ţi cont (durează 3 minute) şi Votează proiectul lunii – Cartare Vrancea Let’s Do It, Romania! Ajută-ne să ajungem în fruntea clasamentului!

Şi, dacă eşti cu adevărat alături de noi, dă acest mesaj mai departe tuturor prietenilor şi colegilor tăi pentru ca la finele lunii mai, să ieşim învingători în Ţara lui Andrei!

Cartarea presupune determinarea mormanelor de deşeuri din arealele naturale cu ajutorul GPS-ului, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special. Operaţiunea de cartare presupune inventarierea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale ţării, pentru a eficientiza activitatea din ziua curăţeniei. Mormanele de gunoi sunt deşeurile aruncate de cetăţeni (fie ei localnici sau turişti) în zonele din afara localităţilor. Gropile de gunoi ilegale, adică zonele în care au fost transportate deşeuri cu utilaje şi depozitate sistematic, vor fi cartate şi semnalate autorităţiilor, fără a fi însă curăţate manual. Arealele naturale curăţate pot fi atât pe uscat, cât şi pe apă.

Rezultatul final al acestei acţiuni este harta deşeurilor din România, în baza căreia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în Ziua de Curăţenie Naţională. Tot pe baza acestei hărţi va fi solicitat sprijinul concret al autorităţilor, companiilor private şi al publicului. Cartarea este o etapă cheie în evoluţia proiectului “Let’s Do It, Romania!”, în lipsa căreia acţiunea din 25 septembrie este imposibilă.

Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi: 25 septembrie. Ajută-ne să punem la cale cea mai mare acţiune de voluntariat din România! Putem stabili un nou record – România este cea mai mare ţară din Europa care organizează acest proiect!

Voteaza acest proiect in TaraluiAndrei aici!
Citeste mai multe despre proiectul Let’sdo it Romania chiar pe site-ul organizatorilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Voteaza proiectul lunii in Tara lui Andrei / Cartare din Vrancea | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.