Voteaza proiectul lunii in Tara lui Andrei / Cartare din Vrancea

3

Ai buletin de TaraluiAndrei? Iti pasa de curatenie? Atunci este bine sa afli mai multe informatii despre primul proiect social care îşi propune să cureţe întreaga ţară de gunoaie, într-o singură zi!

Succesul acestui proiect însă depinde de implicarea tuturor autorităţilor centrale şi locale, operatorilor de salubritate, colectorilor, reciclatorilor, trusturilor media, companiilor private, persoanelor publice şi mai ales a cetăţenilor. Este vorba despre Let’s do it Romania, desigur! Iata ce ne propun organizatorii acestui proiect:

Pentru că în această perioadă desfăşurăm intens activităţile de cartare, am înscris cartarea din judeţul Vrancea ca proiect pentru luna mai în Ţara lui Andrei. Cum poţi să ne susţii ? Nimic mai simplu! Intră aici, fă-ţi cont (durează 3 minute) şi Votează proiectul lunii – Cartare Vrancea Let’s Do It, Romania! Ajută-ne să ajungem în fruntea clasamentului!

Şi, dacă eşti cu adevărat alături de noi, dă acest mesaj mai departe tuturor prietenilor şi colegilor tăi pentru ca la finele lunii mai, să ieşim învingători în Ţara lui Andrei!

Cartarea presupune determinarea mormanelor de deşeuri din arealele naturale cu ajutorul GPS-ului, informaţiile fiind ulterior încărcate într-un soft special. Operaţiunea de cartare presupune inventarierea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale ţării, pentru a eficientiza activitatea din ziua curăţeniei. Mormanele de gunoi sunt deşeurile aruncate de cetăţeni (fie ei localnici sau turişti) în zonele din afara localităţilor. Gropile de gunoi ilegale, adică zonele în care au fost transportate deşeuri cu utilaje şi depozitate sistematic, vor fi cartate şi semnalate autorităţiilor, fără a fi însă curăţate manual. Arealele naturale curăţate pot fi atât pe uscat, cât şi pe apă.

Rezultatul final al acestei acţiuni este harta deşeurilor din România, în baza căreia vor putea fi estimate resursele necesare pentru reuşita proiectului, inclusiv numărul de voluntari necesari în Ziua de Curăţenie Naţională. Tot pe baza acestei hărţi va fi solicitat sprijinul concret al autorităţilor, companiilor private şi al publicului. Cartarea este o etapă cheie în evoluţia proiectului “Let’s Do It, Romania!”, în lipsa căreia acţiunea din 25 septembrie este imposibilă.

Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi: 25 septembrie. Ajută-ne să punem la cale cea mai mare acţiune de voluntariat din România! Putem stabili un nou record – România este cea mai mare ţară din Europa care organizează acest proiect!

Voteaza acest proiect in TaraluiAndrei aici!
Citeste mai multe despre proiectul Let’sdo it Romania chiar pe site-ul organizatorilor.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.