„Professoria” de la Fundatia Dinu Patriciu si Fundatia CODECS

0

Profesorii merg la şcoală! Acesta este îndemnul programului “Professoria” dezvoltat de Fundaţia Dinu Patriciu şi Fundaţia CODECS pentru Leadership. Acest program presupune suport financiar pentru universităţile care dezvoltă programe de formare pentru viitoarele cadre didactice.
profesoria„Fundatia Dinu Patriciu si Fundatia CODECS pentru Leadership au lansat competia “Professoria”, un proiect care isi propune sa contribuie la o mai buna pregatire a viitoarelor cadre didactice din sistemul de educatie romanesc.

Noul proiect al Fundatiei pleaca de la premiza ca o problema majora a sistemului este calitatea pregatirii pedagogice a cadrelor didactice. De asemenea, pleaca de la constatarea ca viitorii profesori au la ora actuala prea putine oportunitati de formare profesionala.

De aceea, organizatorii invita acum universitatile sa introduca in oferta lor educationala pentru 2010 – 2011 programe de Master in Educatie.

Ei promit ca vor sprijini trei astfel de programe. Sprijinul consta intr-o finantare de 30.000 de euro pentru fiecare, asistenta logistica si pragatirea profesorilor care vor preda in cadrul lor.”

Mai multe informaţii pe site-ul responsabilitatesociala.ro
Informaţii complete despre acest program pe site-ul oficial professoria.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează