Legea lui Galantom: transformă 2% din impozitul pe venit în 6% impact social

0

Galantom.ro lansează campania pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit

Platforma de fundraising online Galantom.ro lansează campania “Legea lui Galantom” cu scopul de a determina contribuabilii persoane fizice să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către susținerea proiectului.

În anul 2014 pentru fiecare 1 leu investit în Galantom, platforma a generat 3 lei pentru cauzele beneficiare, ajungând la un total de aproape 650.000 RON strânși.

Legea-lui-Galantom_FB

Oricine vrea să susțină proiectele unui ONG prin strângerea individuală de fonduri, o poate face foarte ușor prin intermediul platformei Galantom. Fie că participă la un eveniment sportiv care este o provoacare personală, fie că își dăruieste ziua de naștere, nunta sau o pasiune, fie că renunță la fumat pentru 30 de zile sau vrea să devină Moș Crăciun Galantom pentru cei la care Moșul nu ajunge, își poate face o pagină de fundraising pe Galantom pe care o promovează în cercul lui social pentru a strânge donații.

Cei 2% investiți în Galantom vor susține dezvoltarea și promovarea platformei pentru a atrage și mai multe organizații și fundraiseri voluntari care să înmulțească de trei ori banii investiți in platforma prin 2%, contribuind la dezvoltarea proiectelor cu impact real în comunitate.

În plus redirecționand 2% catre Galantom contribuabilii generează impact pe scară mai mare și în arii multiple de interes social (mediu, educație, sănătate, sport ș.a), contribuie la creșterea implicării sociale și la promovarea voluntariatului. Oricine poate vedea în timp real rezultatele investiției sale chiar pe site-ul galantom.ro.

Detalii sunt disponibile pe site-ul dedicat campaniei: http://galantom.ro/2lasuta/

Despre prevederea 2%

Prin simpla completare a formularelor 230 (pentru venituri din salarii) sau 200 (pentru alte venituri) emise de Administraţia Financiară, contribuabilii persoane fizice pot opta în fiecare an pentru a redirecţiona 2% din impozitul pe venit, plătit deja către stat în anul precedent, către o organizaţie nonprofit, fără să presupună vreun cost din partea lor.

Această prevedere este în vigoare începând din anul 2003 prin Legea 57 privind Codul Fiscal. Cu toate aceastea, în 2013 doar 24,9% dintre cei care ar fi putut să susțina un proiect nonprofit prin această modalitate au și facut-o. Suma totală redirecționata în 2013 a fost de 132.3 milioane RON.

Imaginează-ți care ar fi impactul social dacă cu toții am redirecționa; această sumă ar putea fi de aproximativ 4 ori mai mare.

Despre Galantom.

Galantom este o platformă de fundraising online care ajută oamenii de bine să strângă fonduri pentru cauzele sociale în care cred. Galantom este un proiect al Asociației Envision România născută la inițiativa unor tineri pasionați de programe sociale și IT care au ales să dezvolte proiecte generatoare de schimbare cu impact în societatea românească. Mai multe pe http://galantom.ro/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.