Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Leaders for Justice, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est

0

Bun venit la Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est, Konrad-Adenauer-Stiftung! Programul este proiectat ca un program-dialog, de dezbatere şi schimb de idei pe teme legate de statul de drept între ţările din Europa de Sud-Est. Ţările participante în Program sunt Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România şi Serbia. Scopul Programului este sprijinirea – într-o manieră sustenabilă – stabilirii şi consolidării statului de drept democratic.
Lideri pentru Justiţie
Program de leadership pentru tineri jurişti români 2010

Lideri pentru Justiţie
Data: Joi 22. Oct. 2009 – Miercuri 1. Sep. 2010
Loc: România

7_veranstaltung_bild_37883Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer lansează prima ediţie a programului de leadership pentru tineri jurişti români – Lideri pentru Justiţie (Leaders for Justice).

Procesul de aplicare: 22 Octombrie – 20 Noiembrie 2009

Aplicaţia este deschisă pentru studenţii români la drept (aflaţi în ultimul an de studiu), masteranzi, doctoranzi sau tineri jurişti aflaţi în primii doi ani de carieră. Trimiteţi aplicaţia în limba engleză la adresa leadership@kas.ro până la data de 20 Noiembrie.

Vor fi selectaţi 20 de tineri cu potenţial de lideri!

Aplicaţia trebuie să conţină un CV, o scrisoare de motivaţie de o pagină şi un eseu de 2 pagini pe tema : “My first 90 days as Romanian Minister of Justice”. Toate aceste documente trebuie redactate în limba engleză, Times New Roman 12.

Procesul de selecţie al participanţilor se va desfăşura între Noiembrie 2009 şi Ianuarie 2010 şi va consta din 3 etape : preselectarea aplicaţiilor scrise, interviuri cu candidaţii preselectaţi, assesment center.

În cazul în care nu aţi primit un e-mail din partea noastră pâna la data de 10 Decembrie, aplicaţia a fost respinsă.

Comunicarea rezultatului final: 15 Februarie 2010

Conferinţa de deschidere : Martie 2010

Sesiunile de training : Martie – August 2010

Scurtă descriere a programului LIDERI PENTRU JUSTITIE:

Scopul principal al programului de leadership îl reprezintă formarea unui grup de tineri angajaţi care să înţeleagă importanţa valorilor şi a integrităţii şi care să fie pregătiţi pentru promovarea principiilor statului de drept şi a întăririi acestora prin intermediul muncii lor.

Obiectivele acestui program sunt instruirea unor tineri jurişti talentaţi în a deveni adevăraţi lideri în domeniul lor, înzestrarea acestora cu abilităţi esenţiale de leadership, management, precum şi cu informaţii de substanţă cu privire la principiile democraţiei, ale statului de drept, ale justiţiei în general şi nu în ultimul rând cu cele de etică profesională. Tinerii selecţionaţi vor fi implicaţi în proiecte individuale şi de grup pentru a avea o înţelegere practică asupra a ceea ce înseamnă să fii un adevărat lider.

Grupul ţintă al acestui program este constituit din 20 de studenţi la drept aflaţi în ultimul an de studii, masteranzi, doctoranzi sau absolvenţi de studii juridice aflaţi în primii doi ani de carieră profesională, care dau dovadă de potenţial de lideri. Tinerii selecţionaţi, provenind de pe întreg teritoriul României, trebuie să fie motivaţi şi să-şi asume un rol proactiv în evoluţia sistemului juridic şi socio-politic din România.

Activităţile cuprinse în acest proiect vizează trei componente majore: învaţă! ascultă! acţionează! Fiecare din aceste trei compomente se concentrează pe dezvoltarea unor abilităţi-cheie prevăzute pentru participanţii în program. „Lideri pentru Justiţie” constă în şase sesiuni de training ce vor avea loc pe parcursul anului 2010, întâlniri cu experţi, seminarii, dezvoltarea unor proiecte proprii şi stagii de practică.

Rezultatul acestui program de leadership va consta în instruirea susţinută a celor 20 de tineri jurişti. Ne dorim ca prin participarea la acest program studenţii să-şi modifice atitudinile şi conduita, să-şi dezvolte aptitudinile de lideri, dar si capacităţile şi modalităţile de acţiune şi să devină astfel adevăraţi agenţi ai schimbării. Nu în ultimul rând, acest program urmăreşte crearea unei reţele naţionale de tineri profesionişti în domeniu şi contribuţia la întărirea organizaţiilor juridice din societatea civilă.

Mai multe informatii pe site-ul oficial al programului sau / şi pe formare.info

Short description in English, too.
The Rule of Law Program South East Europe of the Konrad-Adenauer- Stiftung announces the launching of the first edition of its Leadership Program for Romanian Junior Jurists „Leaders for Justice 2010 – Lideri Pentru Justitie 2010”. The program aims at training 20 committed and upright young jurists to support them in becoming leaders in their field and promote integrity and the reform of the justice system among their peers. The program addresses law students in their last year of university studies, masters and PhD students, as well as young legal professionals in the first two years of practice.

The application process for the participants of the leadership program starts today, and we invite all interested young jurists to send their CV, letter of motivation and short essay on the topic „My First 90 days as Romanian Minister of Justice” by November 20, 2009 to leadership@kas. ro.

For more information on the application procedure, curricula of the training sessions and agenda please consult the attached document or visit our website at www.kas.de/leadership.

Please circulate this mail to anybody whom you think might be interested in the program.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.