Global Entrepreneurship Week si in Romania, 16-22 noiembrie ’09

1

Pentru o saptamana, milioane de tineri din intreaga lume vor lua parte la cea mai mare sarbatoare a antreprenoriatului, o miscare globala care incurajeaza confruntarea ideilor si culturilor in jurul a ceea ce inseamna sa fii intreprinzator. 82 de tari din sase continente vor gazdui Global Entrepreneurship Week (GEW), urmarind sa inspire tanara generatie si sa o orienteze catre inovatie, imaginatie si creativitate.

10630_149216899489_148493429489_2479934_3825233_n

In ce consta GEW? Intre 16 si 22 noiembrie 2009 tinerii isi vor explora potentialul comunicand, participand la rezolvarea problemelor din comunitatile lor si urmand exemplele celor care au reusit. Totul pentru ca avem nevoie de noua generatie de antreprenori, care sa reinventeze afacerile pentru profit, oameni si comunitate.

Prima editie GEW s-a derulat in 2008 cu un mare succes, milioane de tineri fiind inspirati sa-si transpuna ideile in realitate. In 2009, ne propunem sa implicam zeci de mii de tineri romani in activitati ce le vor dezvolta spiritul antreprenorial, capacitatea de inovare si creativitatea, in jurul celor mai importante probleme ale societatii, de la combaterea poluarii pana la schimbarile climatice.

Sapte zile, patru obiective

* Inspira. Promovam antreprenoriatul ca si alternativa profesionala tinerilor cu varsta de pana in treizeci de ani care, altfel, nu l-ar fi luat in considerare.

* Conecteaza. Depasim bariera granitelor nationale pentru a conecta persoane si organizatii ce vor descoperi noi idei la intersectia dintre culturi si discipline.

* Consiliaza. Implicam antreprenori activi din toata lumea in pregatirea noii generatii de talente intreprinzatoare, oferindu-le consiliere pe masura ce isi realizeaza visurile.

* Antreneaza. Demonstram liderilor de opinie din domeniu si celor cu autoritate ca antreprenoriatul este un element central al bunastarii si dezvoltarii economice, si le oferim posibilitatea sa invete despre politicile si practicile antreprenoriale ale fiecaruia.

Revenim în curând cu noutăți despre acest eveniment.

Până atunci, mai multe detalii pe https://genglobal.org/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Global Entrepreneurship Week in Romania | Lume Buna

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.