Global Entrepreneurship Week si in Romania, 16-22 noiembrie ’09

1

Pentru o saptamana, milioane de tineri din intreaga lume vor lua parte la cea mai mare sarbatoare a antreprenoriatului, o miscare globala care incurajeaza confruntarea ideilor si culturilor in jurul a ceea ce inseamna sa fii intreprinzator. 82 de tari din sase continente vor gazdui Global Entrepreneurship Week (GEW), urmarind sa inspire tanara generatie si sa o orienteze catre inovatie, imaginatie si creativitate.

10630_149216899489_148493429489_2479934_3825233_nIn ce consta GEW? Intre 16 si 22 noiembrie 2009 tinerii isi vor explora potentialul comunicand, participand la rezolvarea problemelor din comunitatile lor si urmand exemplele celor care au reusit. Totul pentru ca avem nevoie de noua generatie de antreprenori, care sa reinventeze afacerile pentru profit, oameni si comunitate.

Prima editie GEW s-a derulat in 2008 cu un mare succes, milioane de tineri fiind inspirati sa-si transpuna ideile in realitate. In 2009, ne propunem sa implicam zeci de mii de tineri romani in activitati ce le vor dezvolta spiritul antreprenorial, capacitatea de inovare si creativitatea, in jurul celor mai importante probleme ale societatii, de la combaterea poluarii pana la schimbarile climatice.

Sapte zile, patru obiective

* Inspira. Promovam antreprenoriatul ca si alternativa profesionala tinerilor cu varsta de pana in treizeci de ani care, altfel, nu l-ar fi luat in considerare.

* Conecteaza. Depasim bariera granitelor nationale pentru a conecta persoane si organizatii ce vor descoperi noi idei la intersectia dintre culturi si discipline.

* Consiliaza. Implicam antreprenori activi din toata lumea in pregatirea noii generatii de talente intreprinzatoare, oferindu-le consiliere pe masura ce isi realizeaza visurile.

* Antreneaza. Demonstram liderilor de opinie din domeniu si celor cu autoritate ca antreprenoriatul este un element central al bunastarii si dezvoltarii economice, si le oferim posibilitatea sa invete despre politicile si practicile antreprenoriale ale fiecaruia.

Revenim în curând cu noutăți despre acest eveniment. Până atunci, mai multe detalii pe www.gew.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.