Ce este StartEvo? Si cum ma poate el ajuta?

0

StartEvo (www.StartEvo.com) este un proiect foarte interesant, care inspira oamenii sa lupte mai mult pentru visurile lor, oricare ar fi ele. Foarte pe scurt, cateva lucruri faine despre el:

De ce a aparut acest proiect?

– Pentru ca noi romanii, ca natie, doar 21% din noi nu asteptam nimic de la nimeni ca sa reusim in viata. Restul de 79% ori asteapta de la diverse alte entitati (guvern, societate, familie, etc), fie s-au blazat si nu mai au nici o speranta. Este un procent foarte mic de oameni care pot fi factori de schimbare in Romania, pe care noi incercam sa il crestem.
– Pentru ca majoritatea romanilor cand vad pe cineva care are succes in orice domeniu, incearca imediat sa gaseasca explicatii facile, care sa ii justifice propria incapacitate: “Sigur respectivul a furat. Sigur a fost securist. Sigur a avut pile. Sigur a dat spaga.” Foarte putini din noi pun semnul egal intre succes si munca, ambitie, dorinta de reusita.
– Pentru ca tinerii din ziua de azi nu mai au modele la care sa se uite. Parintii lor sunt depasiti de situatie, si singura media pe care o consuma ii intoxica cu modele de succes gen cefe late cu lanturi de aur si manele, si pitzipoance siliconate, cu swarowski. Stiati ca liceenilor le este rusine sa fie vazuti ca muncesc?
– Pentru ca sunt enorm de multi oameni care vor sa se reinventeze, o constientizeaza, dar nu au energia necesara sa faca pasul. Sau nu au cunostintele necesare. Sau nu au acces la oamenii care sa le dea un sfat util. Sau cred ca nu au timp.

Cum ajuta StartEvo:

– In primul rand, filmam povesti de succes ale multor oameni, cunoscuti sau nu, care spun cum au reusit (avem peste 65 povesti faine). Ce a fost in spatele succesului lor? Si care dau cateva sfaturi. Aceste povesti filmate sunt postate pe www.StartEvo.com si pe www.facebook.com/startevo. Sunt foarte frumoase, foarte inspirationale.
– in al doilea rand, dam sfaturi in forma scrisa sau vorbita prin articolele noastre sau direct pe mail, la solicitarea fanilor nostri. Ne place sa ne implicam.
– in al treilea rand organizam intalniri fata in fata intre cei care au nevoie de inspiratie si cei care pot furniza aceasta inspiratie (licee, facultati si young professionals). Oricat de fain e internetul, o strangere de mana este mult mai importanta.
– In al patrulea rand, am lansat Sistemul National de Mentorat StartEvo. Avem o gramada de oameni care au demonstrat ceva in viata, care s-au implicat ca mentori in acest proiect (si multi altii ii urmeaza). Scopul este sa ajutam cat mai multi oameni care vor sa evolueze accelerat, dandu-le acces la oameni care altfel, ar fi inacesibili.

Cine a fondat Asociatia StartEvo?

3 prieteni: Iulian Craciun (tetraplegic, antreprenor IT, cap de familie), Alina Ferseta (expert marketing) si Constantin “Noro” Ferseta (GM Ferseta e-Consulting Cabinet)

Cum a aparut StartEvo?

Proiectul StartEvo a demarat in martie 2011. A fost o sclipire, o scurta sedinta intre cei fondatori si in mai putin de 24h de cand a venit idea deja situl era sus. Nu am pierdut timpul deloc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.