Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania  „O uniforma si ghetute pentru fiecare scolar din Zlagna”

0

Cand au vorbit prima data cu invatatoarea din satul Zlagna, cei de la Asociatia Job in Sibiu au aflat, printre altele, ca doi frati care frecventeaza scoala si-ar dori sa vina impreuna la ore dar ca nu au cu ce se incalta. Veneau la scoala cu randul, folosind o pereche de cizme de-ale tatalui. Impresionati de acesta poveste, membrii Asociatiei Job in Sibiu au demarat in luna septembrie – octombrie 2016 campania „O uniforma si ghetute pentru fiecare scolar din Zlagna”

La inceputul anului scolar scolarii din Zlagna au primit cate o uniforma.  Pentru a le oferi o iarna calduroasa, pe 20 octombrie 2016 membrii Asociatiei Job in Sibiu impreuna cu alti prieteni ai asociatiei au mers la Zlagna incarcati  cu multe cadouri: cizme de cauciuc, ghete, haine, jucarii, carti de povesti, dvd-uri, pasta de dinti si periute primite de la oameni inimosi din Medias, Talmaciu, Brasov, Bucuresti, Timisoara, Ramnicu Valcea.

img_20161023_145537

Cu ajutorul unei companii sibiene si a altor sibieni, Asociatia Job in Sibiu a achizitionat pentru fiecare scolar o pereche de cizme imblanite 2 în 1(toamna – iarna). Fiecare copil a primit si o pereche de ghete prin amabilitatea unor persoane cu suflet mare din Brașov, Medias si Sibiu.

Asociatia Job in Sibiu sprijina educatia in școli. Scoala din Zlagna are acum si o mica biblioteca.  Conducerea unui liceu din orasul Talmaciu a donat 150 de cărți pentru copii, iar o prietena din Ramnicu Valcea  mai multe dvd-uri cu povesti si jocuri educative.

Pe parcursul derularii acestei campanii, scolarii din Zlagna au mai primit produse de igiena personala (pasta de dinti, periute, sampon, sapun), caciulite crosetate special pentru ei.

Asociatia Job in Sibiu a fost infiintata in iulie 2015 si are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea si coordonarea de activitati profesionale, facilitarea gasirii unui loc de munca care sa contribuie la dezvoltarea tinerilor, absolventilor, persoanelor defavorizate si a tuturor grupurilor sociale, din punct de vedere economic, social, educational, cultural.

Referinte:

Campanii ale asociatiei: www.jobinsibiu.ro (sectiunea „Campanii”)

Zlagna: http://www.razvanpop.ro/2014/07/28/zlagna-o-mica-bijuterie-a-sibiului/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.