Brasov, Cluj si Bucuresti (+ Ilfov) in topul implicarii din 25 septembrie!

0

Rezultate preliminare – peste 150 000 de romani au iesit la curatenia nationala pe 25 septembrie

Romanii au spirit civic si le pasa de natura! Asta au demonstrat cei peste 150 000 de voluntari care au iesit sambata la curatenia nationala organizata sub numele “Let`s Do It, Romania!”. Inca de la ora 8 dimineata, sute de voluntari erau prezenti la punctele de inregistrare, gata sa ia cu asalt mormanele de deseuri aflate in arealele naturale. Voluntarii care nu au avut mormane alocate online au primit la punctele de inregistrare zone speciale in care au facut curatenie. Si au avut ce curata!

Primele rezultate primite la nivel national clasifica judetele Brasov (15 000 voluntari), Cluj (13 000 voluntari) si Bucuresti+ Ilfov (11 000 voluntari) in topul cu cei mai multi oameni implicati in curatenia de pe 25 septembrie. Foarte aproape de podium sunt si Arges (10 380 voluntari) si Maramures (10 000 voluntari).

Nici vedetele nu au stat deoparte si au dat o mana de ajutor: Smiley a facut curatenie in judetul Arges, formatia Holograf a fost prezenta la Sinaia, Leonard Doroftei a luat parte la curatenia din judetul Prahova, iar Adi Despot a fost la Busteni. Cabral, Zoli de la Sistem si Monica Tatoiu au ramas in apropiarea Bucurestiului si au dat acolo o mana de ajutor. “A fost o placere sa fac curat in locul meu de bastina cu niste oameni deosebiti. Imi pare bine ca au venit atatia pitesteni la curatenie” a declarat Smiley, in timp ce Zoli de la Sistem a spus ca “Oamenii au simtit ca impreuna pot sa faca mai mult. Mi-as dori ca peste 5 ani de zile sa ne intalnim tot aici si sa spunem ca nu mai avem ce curata”. Campionul Mondial Leonard Doroftei este si el de acord ca “nu ne oprim aici, acum e doar inceputul.”

In ceea ce priveste deseurile colectate, un prim numar de saci adunati este 187 000. Nu este nici pe departe cifra reala, ci doar o prima raportare obtinuta de la echipele locale. Colectarea sacilor de pe marginea drumului va dura cateva zile si numai in urma acesteia vor putea fi facute publice niste cifre legate de cantitatea de deseuri colectata.

Un alt obiectiv pe care Let`s Do It, Romania! a fost sa arate romanilor ca lucrurile bune sunt posibile si aici si ca si romanii se pot uni pentru o cauza comuna: curatarea Romaniei de gunoaie. Cei peste 150 000 de voluntari au aratat ca le pasa, ca voluntariatul are sanse mari si in tara noastra si transmit un mesaj clar: daca e ceva care te deranjeaza, actioneaza, fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in jur!

Mai multe informatii pe site-ul oficial letsdoitromania.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează