Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Florin Hălăștăuan are șanse să fie ales în funcția de vicepreședinte al Federației Internaționale a Rangerilor

0

Hunedoreanul Florin Hălăștăuan, are șanse să fie ales în funcția de vicepreședinte al Federației Internaționale a Rangerilor (FIR). Votarea pentru funcțiile de conducere ale FIR va avea loc în Parcul Estes din Colorado, SUA, la cel de-al VIII-lea Congres Internațional al Rangerilor, în perioada 21-27 mai 2016.

12974455_1006103142809454_1572801630489096534_n

Florin, cunoscut pretutindeni cu porecla Hombre, este unul dintre primii doi rangeri angajați în România la o administrație de parc. El și Daniel Bal și-au început munca de rangeri la Parcul Național Retezat în anul 2000. Amintim că Florin reprezintă din 2010 toți rangerii din Europa, având drept de vot în numele acestora, ca membru al conducerii FIR.

”În Consiliul de Conducere al FIR sunt nouă persoane cu drept de vot, din care şase reprezintă câte un continent. FIR este forul suprem al rangerilor din toată lumea în care se decid liniile de evoluţie şi strategiile pe care lucrătorii din rezervaţiile naturale din toată lumea vor trebui să le implementeze. Votul meu în acest organism reprezintă opţiunea a circa 6.000 de rangeri europeni”, spune Florin.

România a ajuns să fie cunoscută în lume nu numai prin realizările unor sportivi precum Nadia Comăneci, sau ca țara unde a trăit ”vampirul” Țepeș, ci și prin munca rangerilor, oameni aflați în prima linie pentru protecția parcurilor naționale și naturale, declară Mihai Gligan, președintele Asociației Rangerilor din România (ARR).

La congresul din SUA vor vota mai mult de 300 de rangeri care-și reprezintă colegii din 67 de țări ale lumii. Colegul nostru are un contra-candidat cu susținere puternică din Asia, în persoana lui Crispian Barlow, reprezentantul Federației Rangerilor din Asia.

Dacă va fi ales, Florin va fi mâna dreaptă a australianului Sean Willmore, președintele FIR, o personalitate dinamică și dedicată, cu numeroase realizări la activ. Sean conduce și Fundația The Thin Green Line care ajută familiile rangerilor morți în timpul serviciului.

În fiecare an, în lume mor la datorie în jur de 100 de rangeri. În cele mai multe cazuri, salariul acestora era singura sursă de venit pentru familiile lor. Ca să nu ajungă pe drumuri, familia rangerului decedat primește ajutor de la fundația condusă de Sean Willmore, pentru a se întreține în continuare.

Conform definiției acceptate la nivel global, rangerul este persoana care se ocupa, in principal, de asigurarea conservarii si protejarii patrimoniului natural, cultural si istoric situat in ariile protejate. Desfasoara activitati de ghidaj si supraveghere a activitatii turistilor, realizeaza interventii si amenajari necesare activitatii de turism in aria respectiva. Rangerul colaboreaza cu localnicii din zona, cu cercetatori, formatiuni salvamont si salvaspeo, operatori turistici. El raspunde de aplicarea legilor si regulamentelor in ariile protejate, de asigurarea securitatii turistilor. Organizarea unor activitati de informare și educare in centrele de vizitare sau pe teren reprezinta o componenta obligatorie a activitatii lor.

Asociatia Rangerilor din Romania (ARR) a fost înființată în 1996 ca organizatie neguvernamentala, apolitica, al carei scop este conservarea si utilizarea durabila a capitalului natural al Romaniei, in cadrul retelei de arii protejate.

www.ranger.ro; www.facebook.com/rangeriidinromania.arr
http://www.worldrangercongressusa.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.