50 de saptamani in bucatariile lumii: Chiftele din carne de pui în sos picant: Murgh kofla curry

0

Chiftele din carne de pui în sos picant Murgh kofla curry

Reţeta face parte din programul de educație culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania.

Rețeta indiană a fost oferită și preparată de Taj Restaurant și poate fi degustată zilnic, în cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, București, sector 5.

Ingrediente chiftele: (Kofla Mixture)

  • ½ kg carne de pui tocată
  • ½ linguriţă de seminţe de chimion
  • ½ linguriţă de coriandru pudră (măcinat)
  • ½  linguriţă chimion pudră (măcinat)
  • ½ linguriţă de Gram Masala (amestec de foi de dafin, seminţe de chimion, scorţişoară)

Ingrediente necesare pentru sos:

  • 2 cepe
  • 2 roşii
  • 1 lingură smântână
  • Ulei de porumb Arpis-pentru prăjit
  • 1 baton de scorţişoară
  • 1 lingură de pastă de usturoi şi ghimbir
  • ½ linguriţă de chilli roşu  pudră
  • 1 linguriţă de coriandru pudră
  • 1 linguriţă chimion pudră
  • 3 cuişoare
  • 2 seminţe de cardamon verde
  • 1 sămânţă de cardamon negru
  • 1/linguriţă de turmeric
  • Sare după gust

Mod de preparare Kofla Mixture:

Într-un bol se pune carnea tocată de pui, peste care se adaugă restul ingredientelor (necesare pentru Kofla mixture) şi se amestecă bine.

Compoziţia rezultată se rulează sub formă de chiftele mici şi rotunde (15 bucăţi).

Chiftelele se prăjesc în ulei Arpis.

Mod de preparare sos:

Într-o tigaie se pune la încins 3 linguri de ulei Arpis.

Peste uleiul încins se adaugă ceapa tocată mărunt şi să lasă la călit până devine moale şi transparentă.

Se adaugă o lingură de pastă de usturoi şi ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate şi se pun la înăbuşit la foc mic timp de un minut.

Se adaugă roşia tocată mărunt, chimionul pudră, coriandrul pudră, chilli roşu pudră şi turmericul pudră şi se pun la înăbuşit la foc mic timp de un minut.

Se amestecă toate ingredientele.

Într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei Arpis, se toarnă sosul, apoi se adaugă smântână şi chiftelele din carnea de pui.

Se ornează pe deasupra cu frunze de coriandru şi câteva de felii de ghimbir.

Se servesc cu orez.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei etc.

11web

Restaurantul Gazdă

În ianuarie, programul de educație culinară este sprijinit de restaurantul indian Taj.

Taj Restaurant reprezintă de 11 ani bucataria indiană in Bucuresti, câștigând în ultimii doi ani titlul de „Cel mai bun restaurant indian din Bucuresti”, decernat în cadrul concursului Eating & Drinking Awards. În 2010 Restaurantul Taj a castigat premiul: “Cel mai popular restaurant din Bucuresti”.

 

Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis și Kotanyi Romania. Programul va fi derulat în perioada ianuarie – noiembrie 2014 cu sprijinul a 46 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, DiasporaLive.ro, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Online Sudent, Papa bun, Pap Tot, Restograf, Romania Pozitiva, Retetele Marianei, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.