15 octombrie, “Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor”

0

Organizatia E.M.M.A. va celebra pe data de 15 octombrie – “Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor”, eveniment aflat la a doua editie in Romania.

Evenimentul se desfasoara concomitent in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene.

In aceasta zi, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari, in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi. Timp de o ora lumanarile sunt lasate sa arda, creand astfel un „Val de Lumina” care va face inconjurul globului si va dura 24 de ore.

Miscarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a inceput in Statele Unite in anul 1988 cand presedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorarii bebelusilor si copiilor decedati.

In 2002, la initiativa unui grup de parinti,  ziua de 15 octombrie a fost declarata in toate statele americane Zi oficiala pentru comemorarea bebelusilor si copiilor.  An de an miscarea s-a extins ajungand acum sa acopere toate continentele.

In Romania, evenimentul s-a organizat pentru prima data anul trecut, la initiativa Biancai Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A si a avut loc in Bucuresti, in fata Ateneului Roman si in alte 12 orase din tara si 4 din strainatate.

In acest an, evenimentul va avea loc in 15 orase din tara si 4 din strainatate. Pentru Bucuresti locatia de desfasurare va fi in fata Cercului Militar National (Casa Centrala  a Armatei), cu incepere de la ora 19:00. Detalii despre eveniment si celelate locatii se gasesc pe pagina dedicata acestui eveniment, de pe sit-ul EMMA.

Organizatia E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizatie neguvernamentala non-profit,  neafiliata politic sau religios, a carei activitate se desfasoara pe baza de voluntariat. Misiunea sa este de a reduce mortalitatea infantilă si de a oferi sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil si, in mod special, celor care isi pierd copilul inainte ca acesta sa se nasca, durerea acestora fiind cel mai putin inteleasa.


E.M.M.A.
este prima si singura organizatie din Romania care vine in ajutorul acestor mame, acestor familii, dar, pentru o mai buna reusita, E.M.M.A. are nevoie de sprijin de orice fel si din partea oricui doreste si are puterea de a-i sustine demersurile, fie ca e persoana fizica sau juridica.

In 2007 si 2010 Romania s-a clasat pe primul loc in U.E. in privinta mortalitatii infantile, rata din Romania fiind de peste 2 ori mai mare decat media europeana. Tinand cont de statisticile ingrijoratoare, activitatea Organizatiei EMMA este nu numai binevenita ci chiar necesara: numai anul trecut s-au stins 2.848 de copii cu vârste cuprinse între 0 şi 10 ani, dintre  care 2.078 de copii cu vârsta cuprinsă între 1 zi şi 1 an. Numarul declarat al copiilor nascuti fara viata a fost de 856 insa acesta nu reflecta realitatea, cele mai multe cazuri nefiind raportate, acesti copii fiind considerati „avortoni” si arsi, aruncati la gunoi sau folositi in experimente de laborator. Majoritatea parintilor acestor copii nu isi pot inmormanta copiii din lipsa unei legislatii clare, motiv pentru care Organizatia EMMA lucreaza la elaborarea unei Legi privind Drepturile copiilor nascuti fara viata si ale parintilor acestora.

Va asteptam sa ne fiti alaturi, in memoria tuturor copiilor plecati multi prea devreme de pe Pamant.

Pentru mai multe informaţii puteti scrie pe contact@organizatiaemma.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.