Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Social Link, eveniment cu Dumitru Borțun / 27 martie

0

Social Link – Prima comunitate a oamenilor responsabili social din România.

Social Responsibility Agency lansează oficial proiectul Social Link, prima comunitate a oamenilor responsabili social din România. Evenimentul va avea loc joi, 27 martie, ora 19:00, în cadrul Impact Hub Bucharest.

Sigla mare SL

Social Link este un proiect de responsabilitate socială coordonat de Social Responsibility Agency în parteneriat cu Social Responsibility Magazine.

Prin intermediul lui inițiatorii își propun să încurajeze dezvoltarea conceptului de responsabilitate socială în România prin facilitarea dialogului, față în față, între cei care inițiază proiecte de responsabilitate socială și cei care ar putea să le finanțeze precum și între posibilii parteneri în elaborarea acestui gen de proiecte. Social Link militează pentru un dialog continuu și constant între reprezentanți ai companiilor, ONG-urilor, dar și ai mediului politic.

În cadrul acestui proiect vor avea loc evenimente lunare unde personalități cu rezonanță din domeniul responsabilității sociale din România vor dezbate împreună cu participanții teme și probleme de interes din domeniu. De asemenea, în cadrul fiecărui eveniment participanții vor avea oportunitatea de a-și prezenta proiectul la care lucrează în prezent ceea ce va crea cadrul necesar pentru sesiunile de networking de la finalul evenimentelor. De asemenea proiectul va avea și o platformă online la care vor avea acces doar membrii comunității și care va avea rolul de a fi un generator de resurse și de contacte în domeniul responsabilității sociale.

În cadrul primului eveniment Social Link va fi prezent, ca guest speaker, Dumitru Borțun, președintele Juriului de Onoare la Asociației Române de Relații Publice și coordonator al ”Studiului privind transformarea politicilor de Responsabilitate Socială Corporativă (RSC) în pârghii ale dezvoltării durabile a României”, realizat în perioada 2007-2010. De asemenea Dumitru Borțun este și Conferențiar universitar doctor în cadrul SNSPA și specialist în relații publice. Tema dezbaterii din cadrul acestui eveniment va fi: CSR is (not) PR.

diana_serban_credit foto_Ioana_Vacarasu”Am gândit acest proiect din dorința de a coagula domeniul responsabilității sociale în România. Consider că acest domeniu reprezintă o etapă firească în evoluția societăților la nivel mondial, deci și în evoluția societății românești. O etapă în care toți factorii implicați în societate sunt nevoiți să coopereze pentru că bunăstarea comună va însemna implicit și bunăstarea fiecărui actor social în parte. Proiectul se adresează celor trei mari sectoare ale societății: corporativ, non-profit și politic. Consider că dacă fiecare dintre reprezentanții acestor sectoare își aduc contribuția în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea putem miza într-adevăr pe dezvoltare pe termen lung”, a declarat Diana Șerban, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului.

Evenimentele Social Link vor avea frecvență lunară și se vor desfășura în ultima săptămână a fiecărei luni. Până când va avea loc lansarea platformei online a comunității, toți cei care vor să devină membri se pot înscrie în grupul Social Link creat pe LinkedIn.

Parteneri media ai proiectului: Romania Pozitivă, ABC Antreprenori și Social Responsibility Magazine.

Despre Social Link

Social Link este un proiect de responsabilitate socială coordonat de Social Responsibility Magazine și Social Responsibility Agency. Acest proiect își propune să pună bazele primei comunități a oamenilor responsabili social din România și să faciliteze dialogul, față în față, între cei care inițiază proiecte de responsabilitate socială și cei care ar putea să le finanțeze precum și între posibilii parteneri în acest domeniu. Social Link militează pentru un dialog continuu și constant între reprezentanți ai companiilor, ONG-urilor, dar și ai mediului politic.

www.sragency.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.