Furniture Go International: creare de alianțe, deschiderea piețelor

0

Proiectul, implementat de opt clustere europene și finanțat de Comisia Europeană, va ajuta IMM-urile producătoare să ajungă cu produsele și serviciile lor în țări din afara Uniunii Europene. La bază stă un parteneriat strategic între clustere care reprezintă firme producătoare cu scopul de a intensifica cooperarea în industria mobilei și a industriilor conexe din cadrul UE și care vizează patru țări tință: SUA, Canada, Egipt și Africa de Sud.

Furniture Go International (FGOI) este un proiect cu o structură solidă și obiective ambițioase, care să pună în aplicare viziunea Uniunii Europene, începând din septembrie 2021, cu o durată de 3 ani. Opt clustere din șase țări europene își pun în comun pentru prima dată toate cunoștințele pieței și experiența pentru a organiza activități de internaționalizare pentru IMM-uri din industria mobiliei, 100% orientate să obțină rezultate. Scopul este de a oferi instrumente utile și personalizate pentru abordarea piețelor din afara Uniunii Europene, în special cele din Statele Unite ale Americii, Canada, Egipt și Africa de Sud.

Clusterele participante în acest proiect sunt: CMT – Cluster Mobilier Transilvan (România; cunoscut internațional ca TFC – Transylvanian Furniture Cluster), HABIC – Association Cluster of Habitat, Wood, Office and Contract Sector (Spania), WIC – Wood Industry Cluster (Slovenia), KCN – Cluster of Czech Furniture Manufacturers (Republica Cehă), ICS – Interior Cluster Sweden (Suedia), PWC – PRO WOOD Regional Cluster (România), BFC – Bulgarian Furniture Cluster (Bulgaria) și HCB – Habitat Cluster Barcelona (Spania). Combinate, ele adună peste 500 de companii, majoritatea IMM-uri producătoare.

Reprezentanți ai IMM-urilor producătoare sunt invitați la evenimentul de lansare oficială a proiectului, în 21 octombrie, de la ora 12:00 (a României). Acesta va fi organizat în mod hibrid, iar înscrierile se fac prin formular online.

Cluster Mobilier Transilvan este pentru prima dată în poziția de lider de proiect european și printre puținele organizații din România care ajung într-o astfel de poziție onorabilă, dar care presupune și responsabilitate pe măsură. Cluster Mobilier Transilvan (CMT) are în responsabilitatea sa managementul tuturor activităților #FGOI realizate de cele 8 clustere implicate.

E timpul să fim deschiși, să ne adaptăm și să acceptăm că nu va mai fi la fel modul de a face afaceri, iar competențele ce ne sunt necesare tuturor sunt rezultate din acea învățare de pe tot parcursul vieții. Credem că atractivitatea industriilor va fi dată de capacitatea de a colabora, de a promova adevăratele modele, cât și de a-i înțelege, a-i atrage și a-i motiva pe termen lung pe cei tineri, acceptându-le și respectându-le valorile”, punctează Ciprian Morcan, manager CMT.

Proiectul FGOI prevede extinderea alianței internaționale pe termen lung și susținerea unor contacte permanente în fiecare dintre piețele de interes pentru a garanta generarea de oportunități de afaceri și proiectarea de acțiuni personalizate pentru IMM-uri.

Comisia Europeană a finanțat proiectul după ce a remarcat efectele economice dure ale COVID-19 asupra sectoarelor care necesită de obicei produse și servicii din industria mobilei și lemnului, precum turismul și comerțul cu amănuntul. 70% din cele 130.000 de companii din sectorul producției de mobilă din Uniunea Europeană sunt mici sau mijlocii, iar împreună oferă locuri de muncă pentru peste 1 milion de persoane angajate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.