SIBIU: Palatul Bibliotecii ASTRA își redeschide porțile pentru muzică. Începe Stagiunea „Teme de colecție”

0

Palatul Bibliotecii ASTRA își redeschide porțile pentru muzică. Începe Stagiunea „Teme de colecție” prin faimosul «Concert Nr. 1 pentru Vioară» de Felix Mendelssohn. Radu Vancu, primul invitat special

Întâlnirea dintre cele două anotimpuri de la Sibiu va fi pusă în valoare din nou prin strălucirea muzicii clasice. Palatul ASTRA va găzdui o nouă Stagiune de concerte în care publicul se va putea delecta cu sonorități rare, ale căror povești vor redimensiona timpul rămas până la trecerea către Noul An.

Evenimentul va debuta luni, 24 octombrie 2022, de la ora 18:00, la sediul istoric al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu din Str. George Barițiu nr. 5/7. Accesul va fi liber, conform tradiției, prin solicitarea locurilor la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Capodopera lui Felix Mendelssohn, începută prin promisiunea „La iarnă mi-ar plăcea să-ți compun un concert pentru vioară”, a fost aleasă pentru deschiderea Stagiunii «Teme de colecție» pentru a sublinia intenția seriei de evenimente. Lucrări faimoase de dimensiuni ample vor putea fi interpretate sub o înfățișare minimalistă pentru a surprinde acel amănunt care a reușit să schimbe paradigmele esteticii.

Având un rol de călăuză, un invitat special va fi de fiecare dată prezent, pentru a spune versiunea sa despre câte în stele se regăsesc între muzică și cărți. Scriitorul Radu Vancu va fi primul invitat al Temelor de colecție, un bun cunoscător al manuscriselor valoroase ascunse printre rafturile bibliotecilor universale.

Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră” de Felix Mendelssohn Bartholdy, în forma de reducție pentru pian, va fi interpretat de violonista Petra Drăgan, unul dintre marile nume ale viitoarei generații de muzicieni. Solista va fi acompaniată la pian de Angela Albu.

Stagiunea «Teme de colecție» este un eveniment organizat de Asociația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Susținător principal: Programul „OTA” al UCIMR dedicat tinerilor muzicieni excepționali din România.

Parteneri: Exces Music, Radio România Cultural, Zile și Nopți.

Despre UCIMR

Asociația „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” este un ONG de utilitate publică cu peste 10.000 membri la nivel național și o activitate de peste 27 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei. Activitatea noastră vizează atât promovarea tinerelor talente, cât și a muzicienilor de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc și universal.

În fiecare an, prin intermediul proiectelor noastre cca. 200 de tineri interpreți se bucură de colaborări periodice la nivel național; alți 150 de artiști consacrați sau la început de carieră sunt implicați în concerte și spectacole în țară și în străinătate; 8 spații neconvenționale sunt activate prin stagiuni muzicale creative și câștigă noi audiențe; zeci de organizații culturale, instituții și artiști independenți își derulează propriile proiecte cu sprijinul nostru; 3 festivaluri se desfășoară la nivel internațional; peste 140 de concerte sunt organizate în toată țara și în străinătate; cel puțin 10 lucrări noi de muzică cultă sunt compuse prin comenzile pe care le lansăm periodic; peste 1.000.000 de persoane în format fizic și online  află mai multe despre muzică, artiști și spații de patrimoniu; peste 500 de copii din medii diferite își dezvoltă creativitatea în cadrul atelierelor noastre; peste 1.000.000 de lei sunt investiți în proiecte culturale și generează locuri de muncă, creștere profesională pentru artiști și experiențe memorabile pentru public.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.