Fundația Nouă ne pasă a lansat un program de granturi în valoare de 1 Milion de lei pentru proiecte din educație

0

Fundația Nouă ne pasă, ce activează în domeniul educației din 2012, își lărgește aria de intervenție prin programul de Granturi Nouă ne pasă, un instrument de sprijin financiar pentru organizațiile non-guvernamentale și instituțiile de învățământ ce doresc să rezolve probleme în educație. Prima ediție a programului se va desfășura în perioada noiembrie 2021 – iulie 2022 și va avea un buget total de 1.000.000 lei. Suma se va împărți în 9 apeluri de proiecte lunare a câte 111.000 lei fiecare. Apelul aferent lunii noiembrie s-a lansat și poate fi accesat pe pagina nouanepasa.ro/granturi.

Programul de granturi marchează trecerea într-o nouă etapă a Fundației Nouă ne pasă, în care aceasta poate oferi suport financiar, bune practici și mentorat pentru organizațiile mici și medii și pentru instituțiile de învățământ. De asemenea, programul este și un răspuns la probleme sistemului educațional, ce pot fi cel mai bine deservite de actorii de la firul ierbii, ce-și cunosc comunitatea și nevoile ei. Fundația Nouă ne pasă lansează, așadar, un fond de investiții sociale, unde randamentul așteptat din partea câștigătorilor este creșterea nivelului de educație în comunități neglijate prin modele testate sau inovatoare de intervenție, cu impact măsurabil.

În cei 9 ani de la lansarea programelor noastre pentru educație am întâlnit multe organizații care acționează în aceleași direcții ca și noi. Cu unele dintre acestea am încheiat parteneriate, dar suntem siguri că există multe alte inițiative despre care încă n-am aflat și care probabil au nevoie de susținere pentru a-și atinge obiectivele. Dincolo de invitația de a aplica pentru finanțare, programul de granturi este o invitație de a acționa împreună. Ne adresăm tuturor celor care nu rămân indiferenți la situația cu care se confruntă educația. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât vom fi mai convingători.Tudor Vlad, Director Executiv Fundația Nouă ne pasă

Detalierea programului de Granturi Nouă ne pasă

În cadrul ediției 2021 – 2022 vor putea aplica pentru finanțare organizații non-guvernamentale cu venituri mai mici de 500.000 Ron/an, cu minim 1 an vechime și instituții de învățământ. Suma maximă care poate fi accesată de un aplicant în unul dintre cele 9 apeluri este de 60.000 lei iar perioada de implementare a unui proiect finanțat nu poate depăși 9 luni de zile. Depunerea proiectelor se va realiza exclusiv online prin intermediul site-ului nouanepasa.ro/granturi.

Criterii de jurizare

Proiectele cu șanse de câștig vor trebui să adreseze o problemă specifică a unui grup de beneficiari dezavantajați, să propună o metodă de rezolvare eficientă și scalabilă, cu impact ce poate fi măsurat în mod obiectiv. Organizațiile aplicante trebuie, de asemenea, să fie ancorate și recunoscute în comunitatea vizată, să dovedească o posibilitate operațională de implementare a proiectului, să propună o echipă capabilă și să aibă capacitate de monitorizare și raportare.

Pentru mai multe detalii, vizitați Ghidul Aplicantului, disponibil pe nouanepasa.ro/granturi.

Despre Fundația Nouă ne pasă

Creată în 2012, cu denumirea Fundația eMAG pentru educație, și redenumită în 2021, Fundația Nouă ne pasă s-a născut din dorința de a sprijini procesul educațional al copiilor și tinerilor din România, în sensul extins al termenului: accesul la studii, susținerea performanței, cultivarea unor valori autentice. Prin programele dezvoltate urmărim să creștem șansele fiecărui copil sau tânăr printr-un proces de formare concludent, adaptat nevoilor și intereselor lui. Alături de parteneri, profesori și învățători, promovăm folosirea unor metode pedagogice adaptate fiecărui copil și cultivăm creativitatea și libertatea de gândire. https://www.nouanepasa.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.