Smart Alliance, cel mai mare Cluster IT&C pe piata din Romania isi deschide oficial portile pentru parteneri de business

0

Azi, 03 noiembrie 2015, a avut loc lansarea oficiala a „ Smart Alliance” cel mai mare Cluster pe piata IT&C din Romania, in cadrul unui eveniment cu live demo’s, unde vor fi prezentate cele mai noi tehnologii ale celor mai importanti jucatori in domeniu, unde membrii si partenerii Smart Alliance isi vor prezenta produsele new-in-market. Dupa pre- lansarea online, din data de 23 septembrie, sub sloganul „ What is next”, moment in care Clusterul Smart Alliance a debutat ca „alternativa pietei de IT din Romania”, astazi Clusterul isi va prezenta intreaga platforma multidimensionala de consultanta, design, implementare, mentenanta si suport pentru utilizatorii cu operare „in cloud” sau „on premises”.

smart alliance
SMART ALLIANCE – “Innovation Technology Cluster” reprezinta un cumul de experiențe multiple, prin asocierea intre mai multe companii mici si mijlocii din domeniul IT&C, consolidate pe mai multe paliere de lucru, acoperind soluții complexe care pornesc de la optimizare si management procese de afaceri, servicii pentru infrastructuri IT, servicii integrate si complete hardware, software si marketing digital, automatizari industriale si consultanta si training IT.

Printre invitatii speciali la lansare se numara si Domnul Petru Luhan – Membru in Comitetul pentru Dezvoltare Regionala, reprezentanti ai celor mai mari companii IT &C ce activeaza pe piata interna si internationala, reprezentanti din cadrul universitar, care au sustinut si dezbatut, pe toata durata evenimentului, importanta dezvoltarii segmentului IT in Romania, corelat cu piata internationala, si necesitatea alocarii de fonduri pe aceasta zona, spre transferul know-how-ului international in Romania.

Misiunea SMART ALLIANCE este de a crea valoare în mod direct pentru toate părțile interesate, iar acest lucru se regăsește în strategia pe termen mediu și lung a SMART ALLIANCE, care a inclus încă din etapa de proiectare un set de obiective de a căror îndeplinire vor beneficia atât mediul de afaceri și domeniul profesional cât și viitorii profesioniști ai domeniului, mediul academic și instituțiile de învățământ partenere.

Inițiat de douăzeci de companii specializate in diverse domenii de nișă din piața IT&C – multe cu peste zece ani de experiență pe piață, 600 de angajați si colaboratori și peste 2.000 de proiecte livrate la nivel național si internațional, Cluster-ul SMART ALLIANCE își propune să regândească și să creeze un mediu de afaceri bazat pe etică și transparenta în piața de IT din Romania. Cluster-ul SMART ALLIANCE are în alcătuire următoarele companii membri fondatori: Arworks, Ascendia Design, Digi-Soft, Esolutions, Essensys Software Solutions, Entex Logic (NTX), Geomant, Global Systems Communications (GSC), HyperCubic, InChange Solutions, Infrasoft, Integrisoft Solutions, ITLand, mWare, New Business Dimensions, Smart ID, SafeTech, Spearhead Systems, Tremend Software Consulting si Omega Trust. Acestora se adaugă si alți membri asociați, membri Hub Tehnologic, Universități si alte tipuri de organizații catalizatoare.

Cele 20 de companii componente Smart Alliance derulează in prezent, proiecte in mai bine de 20 de locații din întreaga lume, direct sau in regim de outsourcing, intre care: Australia, Austria, Belgia, Canada, Egipt, Elveția, Franța, Germania, Grecia, India, Iran, Irlanda, Italia, Libia, Luxemburg, Maroc, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Slovacia, SUA, Suedia, Turcia, UAE, UK si Ungaria.

“Contributia industriei IT in PIB este in crestere datorita simplului fapt general valabil, IT-ul incepe sa devina parte integranta a oricarui tip de afacere, fara automatizare de proces si inovare tehnologica nu exista afacere eficienta si profitabila inclusiv in domeniile mai putin informatizate ca agricultura sau turismul si chiar industria. Romania va fi obligata sa se alinieze la directiile de standardizare, inovare si automatizare ale UE, iar trendul actual este intr-o usoara crestere, target-ul fiind de imbunatatire si implementare a celor mai high technology de pe piata internationala. De aici a pornit si idea initierii acestui Cluster, pentru ca piata IT din Romania avea nevoie stringenta de o alternative care sa ofere puterea financiara si stabilitatea unui mare integrator, dar pastrand in acelasi timp agilitatea si flexibilitatea companiilor specializate de nisa. Clusterul IT SMART ALIIANCE, ca majoritatea entitatilor similar din UE, reprezinta o structura dinamica de asociere bazata pe competente tehnice complementare si transfer de know-how. Astfel noi credem ca numai împreună putem gasi unitate in diversitate, iar in final clienții de nivel Enterprise si Autoritățile Publice vor avea parte de inovație de produs si proces intr- un excelent raport calitate-preț,” sustine Gabriel Munteanu, Presedintele Clusterului SMART ALLIANCE si Managing Director NTX.

Principalele obiective pe termen mediu si lung ale clusterului sunt, intre altele: atragerea/accesarea de fonduri europene pentru membrii săi, cat mai ales pentru clienții finali; lansarea Academiei Smart Alliance – primul concept de învățământ dual in IT-ul romanesc; promovarea clusterului/ membrilor prin inovație tehnologica si de proces; componenta sociala – implicare activa in Industria IT – companii, autorități, angajați; participarea la propunerile legislative pentru dezvoltarea organica a industriei IT din Romania prin legi specifice si axe coerente de finanțare europeana dedicate Industriei IT si Beneficiarilor finali din toate industriile; participarea la licitații si proiecte de anvergura – o noua alternativa pe Piața IT din Romania pentru clienții Enterprise si Autorități Publice; participarea in colaborare cu alte clustere inovative din UE la proiecte de inovare de anvergura; obținerea de oferte personalizate pentru servicii suport necesare tuturor membrilor (telecom, medicale, financiare), cat si pentru distribuția de hardware si software prin realizarea de parteneriate puternice si transparente cu producătorii de tehnologie de nivel mondial si companiile de distribuție locale; Crearea unui mediu etic si inovativ pentru angajații tuturor membrilor clusterului – apartenenta la o comunitate IT, un angajat va fi parte a unei entități mai mari, parte a unui Cluster, asemănător unei companii multinaționale care poate oferi in timp beneficii similare, dar păstrând un mediu de lucru Antreprenorial in aceeași măsură, un mediu deschis spre creativitate, inovare si flexibilitate”

Principalii parteneri: Symantec, Oracle, Dell, Fujitsu, BKT Electronics, Essensys, Eaton, ArWorks, Lenovo, Idea Bank,
Intregul eveniment s-a realizat in parteneriat cu: Agerpres, Market Watch, Zon@, Nine o’Clock

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 60 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.