Începem în Brașov, pe 8 Martie, cu evenimentul Românce Temerare – La cafea cu povești

0

„Prin puterea sa de sacrificiu, de suferință în tăcere, de umilință, credință și cunoaștere, femeia nu este sexul slab”.

Mahatma Gandhi

Deși nu a fost ușor, femeile au reușit mereu să se impună și să își lase amprenta în fiecare moment al istoriei noastre, în ciuda condițiilor sociale și a statutului femeilor. De aceea, în luna Martie, Asociația Cultour își propune să celebreze, într-un mod total diferit, femeile reprezentative din istoria Bucureștiului și Brașovului.

Începem în Brașov, pe 8 Martie, cu evenimentul Românce Temerare – La cafea cu povești, destinat deopotrivă localnicilor și turiștilor străini.

Vă așteptăm cu drag să vă reîntâlniți cu personajele feminine marcante ale Brașovului.  Dacă v-a fost dor de personajele istorice din proiectul Istoria la persoana întâi care au fost prezente în Piața Sfatului anul trecut, vă invităm în cel mai nou muzeu din oraș – Rope Street Museum să celebrăm, la o băutură caldă, poveștile Apolloniei Hirscher, Mariei Baiulescu și Elenei Mureșianu!

Iar pe 11 Martie, ne vedem în București!

Începem la ora 11.00, în Piața Universității și pornim, la pas, pe străduțele pline de povești ale româncelor care au modelat istoria orașului. Vom descoperi parcursul extraordinar pe care l-au avut figurile feminine iconice ale Bucureștiului și vom învăța împreună povești emoționante și dureroase prin care au trecut. Traseul pietonal se va termina la sediul Bibliotecii Metropolitane  – sectia pentru copii și tineret “Ion Creangă”, cu extraordinara expoziție „Românce Temerare – poveștile femeilor care ne-au marcat istoria de la 1800 până în prezent”. Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 13.00 și va fi realizată de minunata Oana Mihăilescu, speaker motivațional, pe tema femeii contemporane.

romance temerare

Haideți să sărbătorim împreună importanța și frumusețea pe care o aduc femeile în viața noastră și să descoperim povestea lor!

Pentru organizarea acestor evenimente beneficiem de susținerea partenerilor noștri de la:

The Rope Street Museum – Str. Cerbului 13

Biblioteca Metropolitană București, Filiala pentru copii și tineret „Ion Creangă” – Str. Christian Tell 10

Cum puteți participa?

Sunteți așteptați să vă alăturați grupului la fața locului. Rezevarea nu este obligatorie, dar pentru a estima mai bine numarul participanților apreciem anunțarea prezenței în prealabil. Pentru întrebări și rezervări, ne puteți contacta la: info@asociatia-cultour.ro

Asociația Cultour organizează aceste tururi pietonale și activități educative pentru localnicii și turistii din Brașov și București cu scopul de a-i aduce pe aceștia mai aproape de orașele în care locuiesc.

Promovăm și dezvoltăm infrastructura turistică oferind tururi și hărți gratuite, dezvoltăm programe de explorare urbană și calificăm localnicii pasionați pentru a deveni ghizi – și mai pasionați!

Dezvoltarea acestor trasee este o continuare a proiectelor Asociației Cultour destinate inițial turiștilor și își propun să aducă descoperirea urbană și istoria mai aproape de sufletul oamenilor, fie localnici, fie oaspeți. Echipa noastră are ca scop promovarea potențialului turistic și a valorilor locale prin încurajarea turismului responsabil și accesibil tuturor.

Pentru a fi la curent cu toate evenimentele noastre urmăriți-ne pe:

WEBSITE / FACEBOOK

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.