Eveniment aniversar Guerilla Verde – discuţii despre colectarea separată a deşeurilor şi moment artistic BIBI

0
  • Cu ocazia aniversării a 10 ani de la lansarea caravanei educaţionale Guerilla Verde, elevii şi profesorii din Bucureşti au participat la un eveniment special, în cadrul căruia au aflat mai multe despre colectarea separată a deşeurilor şi au luat parte la un moment artistic susţinut de BIBI, o tânără artistă de 16 ani apreciată de milioane de fani.

  • Evenimentul a avut loc marţi, 9 aprilie, la Teatrul Naţional din Bucureşti, şi a fost organizat în parteneriat cu Reciclad’OR şi Every Can Counts România.

  • Toate evenimentele organizate în cadrul caravanei educaţionale Guerilla Verde se desfăşoară sub umbrela #EUGreenWeek, o iniţiativă de mediu a Comisiei Europene care pune într-un calendar comun toate evenimentele pe teme de protecţia mediului din Uniunea Europeană.

Caravana educaţională Guerilla Verde, Reciclad’OR şi Every Can Counts România au sărbătorit împreună cu elevii şi profesorii cei 10 ani de educaţie ecologică ai caravanei care a inspirat peste 27.000 de elevi şi studenţi către un comportament responsabil faţă de mediu, prin intermediul proiecţiilor de film cu mesaj ecologic. Aniversarea a fost marcată printr-un evenimentul special care a avut loc marţi, 9 aprilie 2019, în Sala Media a Teatrului Naţional din Bucureşti.

În cadrul evenimentului, reprezentanţii Reciclad’OR i-au ajutat pe elevii participanţi să înţeleagă ce înseamnă colectarea separată a deşeurilor, care sunt beneficiile şi cum poate contribui legislaţia de mediu la încurajarea reciclării şi la îmbunătăţirea calităţii vieţilor noastre. Subiectul evenimentului se înscrie în tematica propusă de #EUGreenWeek, o iniţiativă de mediu a Comisiei Europene care pune într-un calendar comun toate evenimentele pe teme de protecţia mediului din Uniunea Europeană, inclusiv caravana educaţională Guerilla Verde.

Reciclad`OR este un OTR (Organizație de Transfer de Responsabilitate) care inițiază și implementează campanii de conștientizare și informare la nivel național menite să dezvolte o atitudine eco-pozitivă față de mediul înconjurător. Reciclad`OR preia responsabilitatea în vederea realizării obiectivelor şi obligaţiilor anuale de reciclare a deşeurilor, având un rol principal în acordarea de asistență companiilor pentru atingerea cotelor obligatorii de reciclare.

Pentru a marca aniversarea celor 10 ani de educaţie ecologică, evenimentul din 9 aprilie a inclus şi un moment artistic susţinut de BIBI (Bianca Lixandru), o tânără artistă de 16 ani apreciată de milioane de fani. Caravana Guerilla Verde este un eveniment organizat de Media Image Factory, agenţie specializată în comunicarea şi dezvoltarea proiectelor sociale şi culturale din România. Ediţia din 2019 include şi competiţia dedicată şcolilor – ECOmania, prezentări în oraşele Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti. Detalii pe www.guerillaverde.ro.

Facebook: https://www.facebook.com/guerillaverde/

Instagram: https://www.instagram.com/guerillaverde/

Twitter: https://twitter.com/GuerillaVerde

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/caravana-guerilla-verde/

Parteneri media: Zile şi Nopţi, Cinemagia, 24Fun, Şapte Seri, Ştiinţă&Tehnică, Cinefan, BIZ, Avantaje, Revista Bulevard, Gratuitor, Stiri.ONG, InOras.ro, Roportal, InfoMediu Europa, StopCO2

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.