Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ia o pauză!

0

 autor text Andra Calenic, rubrica Dreptul la Cuvant.

Azi îţi propun să iei o pauză…

 

– de la muncă: ai de predat 4 rapoarte, de terminat proiectul la care lucrezi şi mai trebuie să verifici şi nişte materiale importante. Ia o scurtă pauză şi ridică-te de la birou. Uite-te pe geam. Fă-ţi un ceai sau o cafea. Savurează un fruct. Zâmbeşte unui coleg. Împarte o ciocolată cu cineva de la birou. Nu uita să mai şi respiri:) Vei căpăta forţe proaspete şi vei reuşi să duci la bun sfârşit tot ce ţi-ai propus.

– de la „nu pot”: pune „stop” la toate gândurile de neputinţă şi dezamăgire şi apasă „play” pentru pasiuni. Dă volumul dorinţelor tale la maxim şi fă ceva în sensul asta. Măcar o oră pe zi. Hai că nu e mult! O oră în care să faci ce îţi zice sufletul tău, nu vocile din cap. Un timp pentru a experimenta şi a-ţi deschide mintea la noi provocări.

ia o pauza 1

– de la lucrurile negative: mass-media are un incredibil talent în a scoate în evidenţă evenimentele şi întâmplările care îţi dau fiori sau te dezgustă. Nu le lăsa să te afecteze. Vorbeşte despre ceea ce te face fericit, nu te mulţumi doar să critici ceea ce-ţi lipseşte sau ce nu-ţi place. E obositor să te plângi mereu, te demotivează şi îţi răpeşte din energie. E ca şi cum ţi-ai pune piedică singur şi te-ai întreba de ce ai luat o căzătură zdravană…

– de la culorile închise: de obicei, în perioada rece avem tendinţa să ne îmbrăcăm în nuanţe triste, ca şi cum am vrea să ne asortăm cu vremea mohorâtă. Eu aş zice că, dimpotrivă, ar fi mai bine dacă ne-am transforma în nişte mici pete de culori vesele şi am răspândi puţină nebunie (măcar) cromatică în aer. O eşarfă, nişte cizme sau chiar un palton – roşii, verzi, portocalii, cu imprimeuri calde, jucăuşe, ne-ar scoate pe noi şi pe ceilalţi din monotonie şi ar da o alură de bună dispoziţie oraşului.

– de la agitaţie: cele 24 de ore parcă nu ne mai ajung. Ne stau pe cap atât de multe preocupări şi task-uri, încat nu mai avem răbdare să stăm locului liniştiţi. Ştiu, e greu. Suntem „dresaţi” să credem că acele clipe în care nu facem nimic sunt pierdute. De fapt, ele sunt o investiţie în starea noastră de bine.

O PROVOCARE: poţi sta 2 minute fără să faci nimic? Încearcă aici!

—–

Sursa foto

 

—————————–

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:)

Pentru mai multe pilule de optmism, încearcă şi aici:

Zâmbet şi sănătate
blog despre starea de bine:)

—–

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.