Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

5 motive pentru care m-am hotărât să devin prost

4

autor text si imagine Florin Ghindă, seria Dreptul la cuvant 

Să îți spun de ce cred că e foarte bună prostia și de ce m-am hotărât să devin prost. Un fel de râsu’ plânsu’ pe o notă … să-i spunem „pozitivă”. În plus, poate te conving și pe tine să devenim proști împreună, căci unde’s doi prostia crește și *deșteptul nu izbândește! 

Motivu’ număru’ unu. Pentru că pentru proști e mai simplu. Ei nu văd direcția în care merg lucrurile, nu observă micile detalii negative. Ei nu sunt nici supărați și nici fericiți pentru că ei NU SUNT.

Motivu’ număru’ doi. Pentru că proștii nu observă lipsa trouarelor curate, nu observă murdăria și nici răutatea oamenilor. Pentru că proștii nu sesizează non valoarea, șpaga, disprețul și nici minciuna și nici păcăleala. Proștii sunt liniștiți și calmi, ba chiar normali.

Motivu’ număru’ trei. Pentru că proștii aleg să tacă când nu e cazul, pentru că proștii sunt foarte plini de ei. Pentru că proștii nu discută, doar scot sunete. Pentru proști nu existănicilimbănicigramaticănicinimic. Nici școală.

Motivu’ număru’ patru. Pentru că proștii sunt ușor de manipulat și apoi lăsați de gură cască în soare. Pentru că proștii sunt într-un fel chiar autentici. Pentru că proști „e mulți”, pentru că proștii sunt în față.

Motivu’ număru’ cinci. Pentru că proștii nu speră, pentru că proștii nu visează, prin urmare proștii nu sunt dezamăgiți.

Deci, cine vrea să facem (oficial) o adunătură de proști? Hai! E bine, e liniște…

*Manual de utilizare: în cazul în care dorești să adresezi oficial injurii și/sau etichete unui prost este bine de știut că poți să îi spui „bă, deșteptule!”

PS: în cazul în care se pornește vreo discuție despre titlul plagiat, da, așa e: titlul este inspirat din cartea „M-am hotărât să devin prost” scrisă de Martin Page. Dacă nu ai auzit despre această carte este OK, proștii nu știu ce sunt cărțile (mai puțin cărțile de joc).

Text și imagine Florin Ghindă (acest articol este un fel de parodie fără o legătură directă cu vremurile în care trăim sau cu site-ul gazdă, RomaniaPozitiva).

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

4 comentarii

  1. avatar

    M-aş băga. Cred că, pentru mine, principalul motiv e redat în citatul următor (se aude acolo în fundu’ clasei? cu ghilimele şi imediat după scriem autoru’ …):

    „The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” – Bertrand Russell

  2. avatar

    Auna a fi idilica lumea asta a prostilor siguri de ei dar, parca nu m-as baga…. m-am prins ca nu exista prea de cand eram mica. Prea nu ma regasesc. Si-atunci, prefer apelativul „bai proasto” 🙂 (sau proast-o, daca e in scris…). Si apoi, e mai fain sa fii impotriva curentului decat sa fii cu cei 50%+1 care fac acum gasca majoritara. De prosti (prost crescuti, prost educati, ajunsi unde sunt pe cai proaste etc).

  3. Pingback: Articole #13 | Blogul lui Lucian Ghindă

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.