Singurul acuarelist român ales ca membru al Academiei din Birmingham

0

Corneliu-Drăgan Târgoviște devine singurul acuarelist român ales ca membru al Academiei din Birmingham

 

Corneliu Drăgan-Târgoviște a fost acceptat ca membru al Academiei Acuareliștilor din Birmingham, devenind astfel singurul acuarelist român ales să facă parte din prestigioasa organizație.

Artistul urmează să fie inclus oficial în Academia ce adună în prezent un număr de 81 de acuareliști britanici și internaționali, pe data de 4 martie 2013, cu prilejul adunării generale a tuturor membrilor.

”Acceptarea mea ca membru în BWS, înseamnă pentru mine o altă limită pe care am depășit-o în încercarea de cunoaștere de sine și evaluare a performanțelor creative. A fost un cadou frumos pe care l-am primit la împlinirea unei vârste, care dacă nu păcătuiesc prin lipsa de modestie aș zice că este și aceea a maturității artistice, iar sentimentele sunt deopotrivă de satisfacție și împlinire! ”, mărturisește Corneliu Drăgan-Târgoviște.

 

Înființată în 1907, Academia Acuareliștilor din Birmingham îi reprezintă pe unii dintre cei mai buni acuareliști, atât la nivel național cât și internațional. Acuareliștii talentați sunt încurajați să participe la selecțiile academiei, fiind necesare două treimi din voturi pentru obținerea calității de membru.

Această reușită vine după ce în decembrie, Corneliu Drăgan-Târgoviște a fost singurul acuarelist român ales să expună în cadrul seriei de expoziții internaționale ale Bienalei de Acuarelă de la Shanghai Zhujiajiao.

 

————————————————————————————————————————–

Acuarela Corneliu Dragan-Targoviste 1

Corneliu Dragan-Târgoviște este un artist român, ce abordează multiple ramuri ale artelor vizuale, precum pictură, acuarelă, grafică, icoane și caricaturi. Și-a expus lucrările în numeroase expoziţii de-a lungul timpului atât în România, cât și în țări precum Franța, Turcia, Canada și Germania. Are, de asemenea, lucrări în colecții particulare și de stat din România, Israel, Franța, Germania, Turcia, Spania, Federația Rusă, Statele Unite, Elveția, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic, Marea Britanie.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.