Sprijin pentru intreprinderi sociale in mediul rural. Aplica la programul „Asocierea: o sansa pentru agricultori”!

0

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), prin intermediul Institutului de Economie Sociala (IES), lanseaza cererea de aplicatii pentru programul „Asocierea: o sansa pentru agricultori”, prin care isi propune sa raspunda problemelor de asociere din mediul rural din Romania.

Scopul programului „Asocierea: o sansa pentru agricultori”, este acela de a sprijini organizatiile de agricultori sau grupurile de intitiativa dintr-o comunitate rurala, sa creeze o intreprindere sociala Agricola, care sa conduca la dezvoltarea economica si sociala a respectivei comunitati si a membrilor sai. Pentru a participa la selectie, acestea trebuie sa isi desfasoare activitatea in judetele: Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova.

Pe baza aplicatiilor primite, va fi selectata o organizatie sau un grup de initiativa dintr-o comunitate rurala, unde agricultura reprezinta o activitate economica de baza. Cei selectati vor fi ajutati sa infiinteze o intreprindere sociala agricola in comunitatea din care provin.

Organizatia sau grupul de initiativa selectate sa participe in acest program, vor fi instruite privind formele de asociere pe care le pot alege, vor fi ajutati sa scrie planul de afaceri pentru viitoarea intreprindere sociala agricola si, apoi, vor primi consultanta pentru a gasi cea mai potrivita sursa de finantare pentru a infiinta intreprinderea.

Puteti afla care sunt conditiile pentru a beneficia de acest program si ce trebuie sa faceti in acest sens, AICI. Formularele prin care puteti aplica pentru a fi parte din program sunt disponibile AICI (primul) si AICI (al doilea).

Dosarele de candidatura pot fi trimise pe e-mail la adresa diana.berceanu@fdsc.ro sau prin posta la adresa Blv. Nerva Traian Nr 21, Sector 3, Bucuresti – in atentia Dianei Berceanu – programul „Asocierea: o sansa pentru agricultori”, pana la data de 4 August 2012.

Proiectul “Asocierea – o sansa pentru agricultori” face parte din programul “Dezvoltare Rurala prin antreprenoriat si asociere” – finantat de catre Romanian American Foundation (RAF) pentru PACT, CIVITAS, FDSC, CMSC, CRPE si CEED.

Despre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC)

FDSC este o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, in cadrul unei initiative a Comisiei Europene. FDSC este o “organizatie pentru organizatii”, care considera ca dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezinta in sine un indicator pentru starea comunitatii in care cetatenii traiesc. Misiunea FDSC este de a dezvolta capacitatea organizatiilor societatii civile de a actiona eficient in interesul comunitatilor.Economia sociala face parte dintre directiile strategice FDSC. Institutul de Economie Sociala functioneaza in cadrul FDSC si este un observator avizat si un suporter activ al economiei sociale din Romania. Institutul doreste sa contribuie la dezvoltarea economiei sociale din Romania prin promovarea unor politici publice favorabile, formare, consultanta si informare de specialitate destinate practicienilor in vederea crearii de noi intreprinderi ale economiei sociale si pentru dezvoltarea celor deja existente. www.fdsc.rowww.ies.org.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.