Modalitati de abordare a educatiei nonformale in companiile din Romania, consultari locale in Bucuresti

0

Consultari locale: Modalitati de abordare a educatiei nonformale in companiile din Romania

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, in parteneriat cu Asociatia Institutul Roman de Training, organizeaza marti, 26 iunie 2012 (orele 10.00 – 13.00), si miercuri, 27 iunie 2012 (orele 10.00 – 13.00), doua consultari dedicate rolului educatiei nonformale si al voluntariatului in companile din Romania. La aceste consultari  sunt invitati sa participe traineri, recruiteri si manageri de resurse umane din cadrul companiilor. Atfel,  se doreste crearea unui context in care 20 de traineri, respectiv 20 de recruiteri si manageri de resurse umane  sa isi impartaseascaexperienta in educatia nonformala. In functie de rolul in organizatie, invitam persoanele interesate sa se inscrie la una dintre consultari sau la ambele.

1. Consultarea “Educatia nonformala – instrument de Learning and Development in companii” este dedicata trainerilor (din companii, firme de training si consultanta) si urmareste impartasirea experientelor cu privire la:

  • inovatia in training prin introducerea unor metode si procese noi de educatie nonformala;
  • surse de informare si diseminare a acestor metode in companii;
  • felul in care sistemele de training din companii sprijina invatarea pe tot parcursul vietii pentru angajati;
  • elemente de calitate in training.

 

Consultarea va fi organizata marti, 26 iunie, intre orele 10.00 si 13.00, la Orange Concept Store (Calea Victoriei nr. 41).Va puteti inscrie pana sambata 16 iunie, completand formularul disponibil aici.

Participantii selectati vor primi un e-mail de confirmare cel tarziu marti, 19 iunie. Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la adresa de e-mail: adriana.popescu@fdsc.ro, telefon: 0758231014.

2. Consultarea “Competente dobandite prin educatie nonformala si voluntariat” este dedicata recruiterilor si persoanelor implicate in managementul resurselor umane (din companii, firme de recrutare) si urmareste impartasirea experientelor cu privire la:

  • compententele dobandite de angajati prin educatie nonformala si voluntariat;
  • procesul de recrutare si evaluarea candidatilor in ceea ce priveste competentele dobandite in cadrul organizatiilor neguvernamentale;
  • beneficiile implicarii angajatilor in activitati de educatie nonformala si voluntariat.

 

Consultarea va fi organizata miercuri, 27 iunie, intre orele 10.00 si 13.00, la Orange Concept Store.Va puteti inscrie pana sambata 16 iunie, completand formularul disponibil aici. Participantii selectati vor primi un e-mail de confirmare cel tarziu marti, 19 iunie. Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la adresa de e-mail: adriana.popescu@fdsc.ro, telefon: 0758231014.

Cele doua consultari dedicate companiilor sunt precedate de 8 consultari regionale la care au participat peste 180 de practicieni in educatia nonformala. Rezultatele acestora vor fi diseminate la nivel national in cadrul unui raport de cercetare care va oferi informatii cu privire la rolul, practicile si beneficiile educatiei nonformale in Romania anului 2012.

Aceste evenimente sunt organizate in cadrul proiectului N.O.N.F.O.R.M.A.L., implementat de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile impreuna cu partenerii sai Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Institutul de Stiinte ale Educatiei, si finantat de Comisia Europeana prin Programul Invatare pe toata Durata Vietii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.