Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucurestiul este sub asediu! Panica in direct!

1

In acest weekend (11-13 iunie 2010) Bucurestiul este sub asediu! In acest weekend in Bucuresti cultura invadeaza orasul! Peste tot!

Masinile sunt inlocuite de biciclete, fotografiile au detronat tabloidele, pietonii au luat cu asalt strazile, muzica a invadat Palatul Parlamentului, cartile au cucerit nordul orasului, iar titlul nostru de articol nu a creat panica!

Marsul de biciclete cureste centrul orasului pe timp de zi, vreme in care trupele de asalt clasice se pregatesc sa puna stapanire pe parcul Coltea. Parcul Tineretului este deja ocupat de trupele speciale de la Marsul Cicloteque. Trupele de flamenco si jazz s-au aliat cu cartile de la Bookfest, iar filmele de la TIFF zabovesc putin la Romexpo. Pe timp de noapte miscarile de trupe culturale continua la asaltul noptii albe in toate galeriile! Avem si trupe de cinema tocmai de la TIFF!

In paralel cu asaltul trupelor culturale, pietonii de la Street Delivery se aliaza cu biciclistii de la Bikewalk pentru o promenade nocturna in plina forta! Si toate astea pentru ca Bucurestiul poate. Se poate (si) in Bucuresti!

TRAIASCA FORTELE ARMATE CULTURALE! BUCURESTIUL ESTE ASEDIAT SI CUCERIT!

Iata mai jos desfasurarea fortelor culturale care asediaza Bucurestiul in weekend-ul 11-13 iunie 2010.

Street Delivery 2010

Street Delivery militează pentru un oraş care să ofere bucurie locuitorilor săi, pentru un oraş în care pietonilor le este acordată aceeaşi importanţă ca şi celorlalţi participanţi la trafic. Ne propunem să determinăm autorităţile să creeze un traseu cultural pietonal în zona străzii Arthur Verona, care in timp sa se extindă pentru a lega parcul Grădina Icoanei de Grădina Cişmigiu. Ne interesează oraşul, felul în care funcţionează el şi felul în care reacţionează la intervenţia oamenilor. Dar ne interesează, în egală măsură, că oamenii să se simtă plini de viaţă şi binedispuşi în interacţiunea lor cu oraşul.

De aceea, timp de trei zile pe an, închidem strada Arthur Verona pentru maşini şi o deschidem pentru oameni.

Citeste si articolul publicat de noi despre Street Delivery 2010!

Noaptea Galeriilor 2010

Vineri noaptea, 11 iunie 2010 ai treaba in oras! In Bucuresti se intampla Noaptea Alba a Galeriilor, editia 2010. Concerte live, performance-uri, expozitii, ateliere deschise si spatii alternative. Aceasta este oferta de anul acesta la Noaptea Alba a Galeriilor.

Simfoniile de vara

Visul unor simfonii de vara in parcul Coltea. Vă  aşteptăm în fiecare zi de sămbătă  şi duminică, începând cu orele 19.30 până  la 21.00, din 8 mai până în 3 octombrie 2010, să vă bucuraţi de o atmosferă  relaxantă, savurând câteva clipe memorabile alături de prieteni şi iubitorii de frumos.

Bookfest 2010

Iubitorii de carte au ocazia şi în acest an să ia parte la o serie de manifestări culturale în cadrul Salonului de carte Bookfest. Aflat la cea de-a V-a ediţie, Salonul internaţional de carte se desfăşoară între 9 şi 13 iunie 2010 la Complexul Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti şi este organizat de Asociaţia Editorilor din România (AER), sub egida Federaţiei Editorilor din România.

Marsul Cicloteque

Marsul Cicloteque are loc pe 10 iunie 2010, ora 18.00, la intrarea Sincai din Parcul Tineretului. Cicloteque este un proiect demarat din august 2008 de MaiMultVerde şi UniCredit Tiriac Bank, în parteneriat cu Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, şi îsi propune o solutie directă de transport alternativ pentru a reduce emisiile cauzate de traficul rutier.

Bikewalk

Cu ocazia “Nopţii Galeriilor” şi a prietenilor de la “Paşi către viaţă” ce vor strânge bani pentru spitalul Marie Curie fix în seara de 11 iunie, noi vom ieşi la o pedalare urbană.

Traseul este următorul: Parcul Grădina Icoanei (unde vedeţi mai mulţi biciclişti, acolo suntem noi…) » Bulevardul Dacia » Piaţa Romană » Piaţă Victoriei » Gara de Nord » Cotroceni » Splaiul Independenţei » Piaţă Unirii » Universitate.

Nu doar capitala este sub asediu, ci si alte orase din tara!

Timisoara are strazile ocupate cu evenimente culturale. La Sibiu si Cluj abia se retrag trupele de teatru si film pe cand la Brasov, jazul a luat o scurta pauza.

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.