Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Magie la Sibiu. Teatru si foc.

6

Sibiu. Capitala a fost in 2007. Cultura a fost atunci. Dar este si acum. Cultura a ramas. Si este peste tot. In salile de teatru zilele acestea, de pilda. Pe strada, in casele oamenilor, in privire. In relaxarea sanatoasa. In curatenie.

In plus mai este si magie. Magia unui oras care simte si traieste frumos o multime de lucruri. Magia unui loc care atrage feluritele popoare ale Europei (ale lumii?) sub un singur drapel. Cel al culturii.

Pentru cateva zile Sibiul este capitala mondiala a teatrului. Peste 70 de tari si-au trimis reprezentantele diplomatice teatrale. Peste 35 000 de oameni sunt incantati de teatru, de arta, de muzica din strada, de flamenco, de aer, de libertate, de joaca, de bucuria vietii normale. Si frumoase.

Ciorba defecta pare departe. Poate undeva in spatele televizoarelor inundate de incultura. Aici, la Sibiu, lucrurile par asezate tocmai bine pentru bine. Tocmai normal pentru normal.

Magia Sibiului este aici. Pe strada, in teatru, in arta, in muzica, in jocul cu focul din Piata Mare, in muzica francezilor, englezilor, in dansul spaniolilor, in zumzetul german turistic.

Magia Sibiului este in foc si in teatru. Si nu doar cand este capitala culturala!  Si nu numai in jocurile cu foc din strada. Magia este si in focul cu care acest oras straluceste. Magia Sibiului este in cultura cu care stie sa straluceasca.

Si mai e ceva. E molipsitoare. Magia Sibiului este molipsitoare!

(Foto RomaniaPozitiva, 2 iunie 2010)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

6 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Magie la Sibiu. Teatru si foc. | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

  2. avatar

    Foarte adevarat si foarte frumos spus! Nu am ajuns la festival si cred ca o sa regret asta mult timp! Dar de molipsit sigur m-am molipsit!

  3. Pingback: Bucurestiul este sub asediu! Panica in direct! | RomaniaPozitiva

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.