Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şcoala de vară a comunităţii Ciocăneşti 2012

0

Educaţie pentru o viaţă de succes!

În perioada 7-21 iulie 2012, Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat Leadership- ApEAL, Asociatia de Dezvoltare Comunitara Ciocanesti-Dambovita – ADCCD-D, organizează în localitatea Ciocăneşti-Dâmboviţa,  a III-a  ediție a Şcolii de Vară  comunitare Ciocăneşti . Se doreşte crearea unui model de şcoală de vară comunitară cu scopul clar de a consolida  baza de schimbare a comunităţii rurale din punct de vedere cultural-educational.

Eradicarea sărăciei şi accesul la bunăstare  prin educaţie pentru succes! Aceasta este paradigma în care dorim să se desfăşoare activitatea şi în care sunt gândite atelierele.

În baza experienţei de până acum avem în proiect lansarea unei platforme de resurse pentru a pune la dispoziţie şi altor comunităţi rurale experienţa noastră în realizarea unei şcoli de vară comunitară, cu privirea spre viitor.

Proiectul este dedicat copiilor din clasele I-X din cadrul a trei şcoli din localităţile  Ciocăneşti, Urziceanca şi Vizuresti, judeţul Dâmboviţa. Astfel, proiectul C.H.A.N.G.E., organizat de către AIESEC, va permite  accesul la multiculturalism prin intermediul unor traineri internaţionali, dar şi cu ajutorul educaţiei non-formale, prin artă şi joc.

Pe de altă parte această şcoală este şi un bun exemplu de colaborare în societatea civilă rurală, intre un ONG “urban” şi Primăria locală sau Biblioteca Comunală şi Şcoală Multiculturală Vizuresti.

 

“Participanţii la şcoala de vară vor avea teme provocatoare referitoare la modelarea lor ca oameni, precum: dezvoltare personală, time management şi stres management, relaţionarea cu cei din jur prin tehnici de foto-jurnalism, experimentarea prin tehnologie şi utilitatea ei în viaţa lor de zi cu zi, comunicare şi leadership comunitar, toleranţă la alte culturi etc. Prin acest program educaţional, dorim să asociem procesul învăţării cu bucuria, pentru ca, în final, elevul să fie determinat să-şi construiască în mod independent drumul către succesul său.” a declarat iniţiatorul şcolii, Şerban Moldoveanu, preşedinte ApEAL.

Dorim să insuflăm tinerei generaţii  premisele conceptului european “învăţare pe tot parcursul vieţii” şi  dezvoltarea unei “comunităţi bazate pe cunoaştere”.

Deschiderea: 7 iulie 2012, în sala căminului cultural Ciocăneşti. Programul evenimentului va începe cu o prezentare a tuturor atelierelor şi a trainerilor implicaţi ce provin din diverse ONG-uri, instituţii şi organizaţii : Asociaţia MAIA, AIESEC Bucureşti, Salvaţi Copiii, CROS- Centrul de Resurse pentru Organizaţii Studenţeşti, Business Days, Centrul de Creaţie Tehnică pentru Tineret, Palatul Copiilor Bucureşti .


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.