Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, MARTIE-APRILIE

0

Ce evenimente urmează la MNSDG?

Din programul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” MARTIE-APRILIE

ARTA DIN PETICELE

8 martie – 7 aprilie

Expoziţie  pentru promovarea tehnicilor de valorificare a materialelor textile, în colaborare cu Asociaţia Română de Patchwork

Alexandrina Popescu

Muzeul Costumului Popular

Marţi – Duminică – 9.00 – 17.00

SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!

ŞCOALA ALTFEL LA MUZEUL SATULUI a II-a ediţie

1-5 aprilie

Program Naţional organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale dedicat copiilor preşcolari/elevilor şi cadrelor didactice de vizează implicarea acestora în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor lor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curricumulul naţional şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale. Sunt organizate activităţi precum: vizite de descoperire, ateliere de creaţie tematice, team-bulding-uri, proiecţii de filme educative, expoziţii şi jocuri recreative.

Înscrierile la activităţi vor fi făcute în prealabil la numărul de telefon: 021 317.91.03/int 195, 191 – Cornel Dumitrescu, Mariana Soare.

 

MONUMENTE REPREZENTATIVE DIN OLTENIA ŞI MUNTENIA ÎN CREAŢIA GRAFICIANULUI ELVEŢIAN ANTON KAINDL

Sala „Gheorghe Focşa”

1-30 aprilie 2013-03-15, Miercuri-Duminică 9.00-17.00

 

GLOBATIC

 14 aprilie

Program pentru elevi si familiile lor, Globatic este un concurs-eveniment care are ca scop promovarea multiculturalitatii si crearea unor noi perspective asupra culturii si obiceiurilor diferitor popoare din intreaga lume, din tari precum China, Maroc, Turcia, Brazilia, Australia, Serbia, Germania si Marea Britanie. Scopul evenimentul ii implica directe pe liceeni in cunoasterea, promovarea acestor culturi si traditii catre publicul larg prin lucrul in echipa cu studenti din alte tari.

Program: 9.00 – 19.00

VIN FLORIILE CU SOARE ŞI SOARELE CU FLORII 

26-28 aprilie

Program interactiv oferit publicului în scopul descoperirii, cunoaşterii şi prezentării sărbătorilor pascale (Floriile, Paşti) prin datini şi obiceiuri specifice. Familiarizarea cu valorile creştinismului şi readucerea în memorie a ritualurilor, simbolurilor şi semnificaţiilor sărbătorilor pascale. Concerte de muzică religioasă şi bizantină, spectacole de muzică folclorică, de datini, micro-expoziţii, concursuri, demonstraţii mesteşugăreşti (ouă încondeiate, icoane).

 

ZILELE FACULTĂŢII DE ARTE – UNIVERSITATEA HYPERION

26-27 aprilie

 

Program iniţiat de Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti ce prezintă publicului spectacole de teatru, proiecţie de film şi comunicare ştiinţifică pe teme de artă.

TÂRGUL DE ARMINDENI

1 mai

Evenimentul propune un program activ şi interactiv naţional de refacere a atmosferei vechilor târgurilor organizate în preajma unor sărbători din registrul calendarului popular. Armindenul este simbol al vegetaţiei care proteja recoltele şi animalele. În tradiţia populară, acestei zile i se mai spune şi „Ziua pelinului” sau „ziua beţivilor” şi semnifică începutul verii. Recuperarea tradiţiilor legate de această sărbătoare sunt valorificate într-un program atractiv de demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii, momente muzical-coregrafice, târg cu meşteri, gastronomie tradiţională specifică perioadei şi produse bio.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.