AgTech TM Spark Weekend începe competiția pentru investiții totale de 50.000 de euro din partea Agroland

0
  • Înscrierea ideilor se face până pe 10 Noiembrie prin acest formular, iar înregistrarea participanților se face aici până vineri, 13 noiembrie
  • 20 de echipe vor beneficia de sfaturile mentorilor cu experiență în mediul de  business, cercetare, IT, mediul academic și bancar, marketing și vânzări

 

București, 10 noiembrieCel puțin 20 de echipe s-au înscris la AgTech TM Spark Weekend, hackathon-ul online care dă start inovației în agricultură și zootehnie, eveniment pentru care a fost extins deadline-ul de aplicare: înscrierea ideilor se mai poate face și astăzi, 10 noiembrie, iar participanții se pot înregistra până vineri, 13 noiembrie. Evenimentul are loc online, în weekendul 13-15 Noiembrie, fiind dedicat tuturor celor care vor să dezvolte startup-uri tech cu impact direct în agricultură. 

Toți cei care au soluții tehnologice cu impact în agricultură sau zootehnie, pot înscrie ideile lor până la finalul zilei de 10 Noiembrie, ora 23:00, accesând acest formular online. Înscrierea se poate face atât în echipă, cât și individual. 

Toate ideile înscrise vor trece printr-un proces de evaluare. Pentru ca o idee să fie acceptată în program, aceasta trebuie să se axeze pe o problemă existentă în industria agricolă, soluția să se bazeze pe tehnologie și să existe potențial de scalabilitate. 

„Pandemia ne-a arătat cât de fragile sunt sistemele agricole și alimentare din România și peste tot în lume. Această problemă evidențiază și o oportunitate foarte bună pentru cei care vor să dezvolte startup-uri de tehnologie. Soluțiile pot porni de la drone folosite pentru însămânțare și imagini din satelit pentru monitorizarea culturilor, până la aplicații de predicție a stării vremii sau a sănătății culturii, aplicații și sisteme de automatizare a diverselor procese, sisteme de irigații smart, respectiv echipamente hardware, soluții de inteligență artificială”, consideră Horia Cardoș, CEO și fondator al Agroland.

Participanții la eveniment vor beneficia de sfaturile următorilor mentori: Adrian Răducan (Expert Agrifood Business Raiffeisen Bank), Cezar Nourescu (Co-Founder & CEO CBNagro.tech), Robert Mistovschi (Founder & CEO Nexfarm), Romeo Vasilache (Director Executiv Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii – Carrefour, Paul Kmen (Deputy Director General APIA), Ioana Frincu (Antreprenor Fiagma), Cornel Amariei (CEO .lumen), Anca Bundaru (Product Marketing Lead Bitdefender), Dan C. Vodmar (prof. dr. Prorector, responsabil cu cercetarea în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca), Sorin Păun (Co-Founder Code of Talent). 

Programul de pregătire pentru a intra în incubatorul de afaceri va dura 4 săptămâni și va include:  

  1. Workshop de User Interviews & Empathy Mapping – strategie și întrebări pentru interviuri cu potențiali clienți și structurarea răspunsurilor în funcție de priorități.
  1. Workshop de Team development – stabilirea unei strategii de echipă, a misiunii și a viziunii;
  1. Workshop de Problem Framing & Ideation – Definirea problemei din industrie la care răspunde soluția echipei și consolidarea soluției;
  2. Workshop de Prototyping – idei de  dezvoltare a prototipului pentru stadiul de incubare. 

Fiecare sesiune va fi urmată de feedback și acțiuni clare, astfel încât la final echipele să fie pregătite pentru incubarea ideilor de afaceri.  

Despre AgTech TM by Agroland 

AgTech TM este un program Agroland dezvoltat în colaborare cu Ascendis. Este primul program complet de incubare din România, care stimulează și susține inovația în agricultură. Programul include toate etapele de dezvoltare de la idee la o afacere de succes, prin resurse de învățare, mentorat, investiții și acces la cea mai mare bază de clienți din industria agricolă.  

Despre Agroland 

Agroland este cea mai mare rețea de magazine agricole din România, are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș. În prezent, rețeaua Agroland are 250 de unități, localizate în 29 de județe, și 400.000 de clienți unici/an. În 2019, a înregistrat peste 2,2 milioane de bonuri de cumpărături și o medie de cinci vizite pe an pentru fiecare client. Printre produsele comercializate se află: pui de o zi, furaje şi echipamente pentru ferme mici şi medii, produse pentru grădinărit (seminţe, material săditor, fertilizanți, echipamente, hrană și accesorii pentru animale de companie. Agroland a înregistrat o cifră de afaceri de 30 milioane de euro, la finele lui 2019, și are 220 de angajați. În 2013 a devenit membră a ERPA – Asociația Producătorilor de Păsări Rurale din Europa. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul nostru la: www.agroland.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.