Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Investiții de 365.000 de euro în startup-uri din cadrul AdvancingAI, primul program de accelerare dedicat inteligenței artificiale din România

0

București, 4 decembrie 2020: Investiții în valoare de 365.000 de euro au primit patru din cele opt startup-uri care au participat la AdvancingAI, primul program de accelerare din România dedicat business-urilor de inteligență artificială. Investițiile sunt realizate de fondul GapMinder VC, rețeaua TechAngels, platforma de equity crowdfunding SeedBlink și fondul Cleverage VC.

Cele patru startup-uri care au atras investiții sunt:

Meetgeek.ai100.000 de euro din partea GapMinder VC. MeetGeek este un asistent virtual pentru întâlniri eficiente, care ia notițe, trimite agenda întâlnirii și se asigură că progresul acțiunilor rezultate în urma acesteia este urmărit într-un mod eficient.

MOCAPP – a încheiat cu succes campania de tip equity crowdfunding în valoare de 165.000 de euro din partea SeedBlink dintr-o rundă totală de 185.000 de euro. Mocapp este o aplicație SaaS folosită de profesioniștii din marcom pentru a automatiza și a optimiza procesele dintr-o campanie cu influenceri. Companiile și agențiile o folosesc pentru a eficientiza campaniile de marketing și a tăia din costuri cu 45% până la 70%.

RepsMate50.000 de euro din partea TechAngels. RepsMate folosește tehnologii precum inteligența artificială și analize de date pentru a înțelege comportamentul clienților și transformă reprezentanții companiilor, care interacționează cu clienții, în performeri de top.

MediNav50.000 de euro din partea Cleverage VC. MediNav este un asistent digital pentru medici care îi ajută să dedice mai mult timp pacienților lor, reducând munca administrativă. Acesta ascultă recomandările verbale ale medicului, le înțelege, completează automat formularele din dosarul electronic și oferă asistență clinică prin diverse alerte.

Distincția de Best Pitch a fost acordată MetaBeta, o companie dedicată acceleratoarelor și investitorilor pentru a-și gestiona portofoliul de startup-uri.

De asemenea, toate startup-urile din program vor continua să fie susținute de programul de accelerare Techcelerator pentru a atrage runde adiționale de finanțare în următoarele șase-nouă luni.

Investițiile au fost anunțate la evenimentul Demo Day #AdvancingAI, în cadrul căruia startup-uri din domeniul inteligenței artificiale și-au prezentat proiectele unor investitori de calibru internațional specializați în deeptech.

Cele opt companii care și-au prezentat proiectele în fața a peste 50 investitori invitați în juriu și în audiență sunt: Meetgeek.ai, RepsMate, Medinav, MOCAPP, GoTeleport, MetaBeta, Neonic.ai și Siscale. Companiile au urcat pe scena Demo Day după ce au participat timp de două luni la sesiuni de accelerare și de pregătire pentru atragerea de investitori în cadrul AdvancingAI, un program lansat de Techcelerator și Google for Startups pentru susținerea antreprenorilor care dezvoltă produse bazate pe inteligență artificială. Startup-urile selectate în programul Advancing AI folosesc cel puțin una dintre tehnologiile Artificial intelligence, Machine Learning, Deep Learning, Big Data, Advanced Analytics. Programul AdvancingAI plasează România în rândul ecosistemelor pionier la nivel global în acest domeniu.

În urmă cu două luni am ales opt echipe în programul AdvancingAI, iar faptul că jumătate dintre ele au atras deja investiții, iar restul sunt în discuții avansate pentru finanțare, ne arată că antreprenorii, dar și investitorii mizează pe dezvoltarea aplicațiilor care folosesc inteligența artificială. Acest fapt ne confirmă că alegerea noastră de a lansa un program de accelerare pentru AI a fost una care anticipează tendințele din zona high-tech și răspunde acestora oferind soluții și intrumente pentru dezvoltarea accelerată a acestui ecosistem în România”, a afirmat Cristian Dascălu, cofondator al Techcelerator și partener GapMinder VC.

Cele opt companii participante la Demo Day au primit din partea Google for Startups 800.000 de dolari credite pe platforma Google Cloud. De asemenea, vor primi resurse de la partenerii Techcelerator: credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software Freshworks.

Din juriu au făcut parte: Michał Kramarz – Directorul Google for Startups, Dan Mihaescu – Partener fondator GapMinder VC, Ondrej Bartos – Partener Credo Ventures, Dan Oros – Director de Marketing Google & YouTube România, Flavia Richardson – Vicepreședinte Silicon Valley Bank, Cosmin Ochisor – Partener GapMinder VC, Timothy Krause –DeepTech Investor în cadrul Speedinvest, Mălin Stefanescu – Președinte Techangels Romania, Ionuț Pătrăhău – Co-fondator SeedBlink, Dmitry Galperin – Partener Runa Capital.

Despre Techcelerator
Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor hightech aflate în faza de (pre)accelerare. Sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate și altele. Techcelerator beneficiază de suportul strategic oferit de GapMinder Venture Partners și colaborează și cu alți investitori locali și europeni pentru a susține ecosistemul tech local.

Techcelerator a susținut cu succes peste 40 de startup-uri de-a lungul rundelor de accelerare anterioare, dar și prin diferite programe de suport, organizate de acesta sau în parteneriat cu alte entități din ecosistem. În cei 2 ani și jumătate de când se află pe piață, companiile din portofoliul acceleratorului au beneficiat de o investiție totală de peste 5 milioane de euro din rundele de investiții atrase până acum.

Despre Google for Startups

Google for Startups este o inițiativă ce oferă start-upurilor cele mai bune produse, conexiuni și know-how de la Google printr-o rețea globală de parteneri și resurse online. Misiunea noastră este de a ajuta start-upuri din toată lumea să crească și să aibă succes.

Despre GapMinder Venture Partners BV

GapMinder este un fond de capital de risc de 45 de milioane de dolari care investește în companii de tehnologie create în România și în Europa Centrală, care cresc rapid la nivel internațional și se află în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo, Machinations, Soleadify or Innoship.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.