Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala 149 București este antibullying

0

120 de elevi de clasa a V-a de la Şcoala nr. 149 din Sector 3, Bucureşti, au participat alături de 6 profesori coordonatori la întâlniri online, dedicate înţelegerii conceptelor de bullying şi cyberbullying.

Pe parcursul lunii Noiembrie, Asociaţia Generaţia EQ prin intermediul platformei Zoom a găzduit activităţi dedicate elevilor cu scopul de a identifica caracteristici ale bullying-ului și cyberbullying-ului. Astfel, elevii au participat la exerciţii de conştientizare, s-au împărţit pe echipe în breakout rooms şi au lucrat pe cele 3 dimensiuni ale bullying-ului (martor, agresor, victima) au dezbătut studiu de caz concret și au notat în Jamboard răspunsurile la întrebările „Ce simt?” şi „Ce fac?” din fiecare perspectivă.

Până la sfârşitul anului 2020, peste 120 de elevi şi cei 5 diriginţi ai claselor a V-a vor crea o scenetă de teatru alături de Luiza Ghindă – colaboratorul artistic al proiectului.

Ideea proiectului „Și eu sunt colegul tău!” a luat naștere la începtul anului 2020 când peste 130 de elevi de clasa aV-a din Școala Gimnazială nr. 149 din București, au participat la întâlniri de informare și conștientizare cu privire la impactul violenței în viața de gimnaziu.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe pagina de facebook a Asociației Generația EQ.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.