Hai la #ONGfâșneț, primul târg de ONG-uri din Piatra-Neamț!

0

Duminică, 28 aprilie, între orele 13:00-18:00, vă invităm la primul târg de ONG-uri din Piatra-Neamț, #ONGfâșneț! Evenimentul de final al proiectului #ONGfâșneț, târgul de ONG-uri va conecta oamenii cu poveștile inspiraționale ale ONG-urilor nemțene. Într-o atmosferă captivantă, pe Platoul Curtea Domnească din Piatra-Neamț, organizațiile și oamenii din oraș se vor cunoaște mai bine, vor sta la povești și vor petrece o după-amiază plină de activități  împreună!

Știm că organizațiile sunt factorii determinanți ai schimbării de care are nevoie o comunitate. Știm că fac o muncă relevantă și generează schimbări extraordinare, dar impactul lor rămâne, de multe ori, necunoscut. De aceea, vă invităm pe 28 aprilie 2024, la primul târg de ONG-uri din Piatra-Neamț. Ne propunem să aducem la festival cât mai multe ONG-uri care schimbă în bine comunitatea noastră, cărora să le cunoașteți poveștile și provocările. Fiecare ONG va avea propriul stand și va organiza o activitate atractivă și reprezentativă pentru vizitatori. 

De ce să participi la  #ONGfâșneț, primul târg de ONG-uri din Piatra-Neamț?

  • Să afli poveștile ONG-urilor care activează în comunitatea ta;

  • Să descoperi proiecte captivante care schimbă în bine comunitatea noastră; 

  • Să cunoașteți oamenii pasionați care fac toate aceste lucruri să se întâmple; 

  • Să te lași inspirat de exemplul ONG-urilor participante și, de ce nu, să afli despre cele mai noi oportunități de voluntariat;

  • Să te bucuri de o după-amiază alături de oameni calzi, într-o atmosferă relaxantă;

  • Nu în ultimul rând, o să primiți și câteva chestii faine ca să nu uitați de noi!

Evenimentul este gratuit și face parte din proiectul #ONGfâșNeȚ, derulat de Asociația de Sprijin Comunitar „ACS”, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității și sustenabilității organizațiilor neguvernamentale din județul Neamț prin îmbunătățirea imaginii publice a acestora în rândul publicului. Târgul de ONG-uri #ONGfâșneț este evenimentul de final al proiectului cu același nume.

Activitățile proiectului pot fi urmărite pe pagina de Facebook a organizației (Asociatia De Sprijin Comunitar ACS), pe pagina de Instagram (acs_piatra_neamt), pe canalul nostru de YouTube (@ACSPiatraNeamt) și pe site-ul voluntariatneamt.ro

Despre proiectul #ONGfâșNeȚ

Proiectul este derulat de Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității și sustenabilității organizațiilor neguvernamentale din județul Neamț prin îmbunătățirea imaginii publice a acestora în rândul publicului. 

Despre Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” 

Asociația de Sprijin Comunitar „ACS” este o organizație non-guvernamentală dedicată dezvoltării tinerilor și participării active la viața comunității, a cărei misiune este încurajarea tinerilor să fie lideri ai propriei vieți și să învețe să-și asume responsabilitatea pentru alegerile și acțiunile lor, într-un spirit de autodeterminare și independență. Viziunea noastră este să construim o societate în care tinerii sunt actori activi și creativi în modelarea propriilor destine. Ne propunem să creăm o cultură a colaborării și a implicării active, unde fiecare tânăr este motivat pentru a produce transformarea pozitivă a societății. Oferind sprijin și resurse tinerilor, ajutăm la formarea unei noi generații de lideri responsabili și implicați care devin artizanii unui viitor de succes. Prin activitățile și proiectele desfășurate, asociația contribuie de peste 23 de ani la dezvoltarea tinerei generații și încurajează participarea activă a tinerilor la viața comunității din județul Neamț. Creăm o comunitate în care tinerii sunt autonomi, responsabili și angajați în propria dezvoltare! Mai multe detalii despre proiectele asociației pe www.voluntariatneamt.ro

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro.

Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.