Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea plachetei cu DVD „Esprit de Roumanie” la Iasi

0

Lansarea plachetei cu DVD „Esprit de Roumanie” de Roxane Borgna
26 iunie, ora 18.00
Institutul francez Iasi
In prezenta autoarei

Placheta cu DVD „Esprit de Roumanie” (recent aparuta la Editura Institutul European din Iasi) este rezultatul unei rezidente artistice desfasurata de Roxane Borgna in Romania intre 15 si 27 aprilie 2010. Lucrarea se contureaza la intersectia dintre o instalatie fotografica si una video. Privitorul isi parcurge propriul drum intre sunete straine, portrete fotografice, chestionare si proiectii video. Este un parcurs in care fiecare se descopera: mai aproape de noi, cu subtilitate… iar legatura dintre identitate si intimitate prinde contur. Proiectul reprezinta rezultatul unei experiente artistice si sociale care contribuie la intalnirea cu publicurile a caror diversitate de limba este o parte a mostenirii culturale.

Formata la Scoala Florent si la Conservatorul Regional din Montpellier, Cant liric la Conservatorul din Chatou (mezzo-soprana), Roxane Borgna a fost actrita permanenta la Teatrul Treize Vents (Confederatia Nationala de Dans Languedoc-Roussillon) intre 2000 si 2010. A jucat, in regia lui Jean-Claude Fall, in piese precum: „Trei surori” de Cehov, „Decizia” de Brecht, „Dormi, micutule” de Fosse, „Pacate mortale” de Mitterer, „Povesti de familie” de Srbljanović, „Richard III” (Lady Anne) de William Shakespeare, „Ulyssindbad” de Kalogeropoùlou, „Familie de artisti” de Kostzer si Arias, cu Benoît Vitse in: „Lunaria” de Consolo, „Marile tristeti” de Courteline, „Dadaland” de B. Vitse, cu R-M. Leblanc in: „Ma Solange, comment t’écrire mon désastre, Alex Roux” de Renaude, „Bobby Fischer traieste la Pasadena” de Norén, „Phedra” (Phedra) de Racine, „Bolnavul inchipuit” de Molière.

Lancement du livre-DVD « Esprit de Roumanie » de Roxane Borgna
26 juin à 18h00
Institut français Iasi
En la présence de l’auteure

Le livre-DVD « Esprit de Roumanie » (récemment paru aux Editions Institutul European de Iasi) est le résultat d’une résidence artistique de Roxane Borgna qui a eu lieu en Roumanie du 15 au 27 avril 2010. Cette œuvre s’écrit dans l’entrelacement d’une installation photo et d’une installation vidéo. Le spectateur fait son chemin entre sonorités étrangères, portraits-photographiques, questionnaires et projection vidéo. C’est un parcours étoilé où chaque être se découvre : plus proche de nous, subtilement… et le lien entre identité et intimité se dessine. Ce projet est porteur d’une expérience artistique et communautaire qui contribue à la rencontre des publics dont la diversité de langue fait partie de l’héritage culturel.

Formation à l’Ecole Florent et au C. N. R. de Montpellier, Chant lyrique au Conservatoire de Chatou (Mezzo-Soprano), Roxane Borgna a été comédienne permanente au Théâtre des Treize Vents (C.D.N Languedoc-Roussillon) de 2000 à 2010. Elle a joué sous la direction de Jean-Claude Fall dans : « Les Trois soeurs » de Tchekhov, « La Décision » de Brecht, « Dors mon petit enfant » de Fosse, « Péchés Mortels » de Mitterer, « Histoires de Famille » de Srbljanović, « Richard III » (Lady Anne) de William Shakespeare, « Ulyssindbad » de Kalogeropoùlou, « Famille d’Artistes » de Kostzer et Arias, avec Benoît Vitse dans : « Lunaria » de Consolo, « Les Gros Chagrins » de Courteline, « Dadaland » de B. Vitse, avec R-M. Leblanc dans : « Ma Solange, comment t’écrire mon désastre, Alex Roux » de Renaude, « Bobby Fischer vit à Pasadena » de Norén, « Phèdre » (Phèdre) de Racine, « Le Malade imaginaire » de Molière.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.