Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Traseu turistic prin Tara Hategului!

3

O plimbare la pas de 3-4 ore prin Tara Hategului poate aduce premii celor care descoperă soluţiile unui traseu turistic special conceput. De-a lungul traseului apar fotografii, desene si informaţii inedite despre animalele şi plantele care trăiesc în Retezat şi la poalele muntelui, despre istoria şi tradiţiile locului.

panou-2 „Turistii care viziteaza Tara Hategului au acum la dispozitie un nou traseu, punctat cu panouri informative si enigme ce vor aduce premii celor care descopera solutiile.Traseul din muntii Retezat a fost conceput pentru cei care trec prin comuna Salasu de Sus, sau petrec mai multe zile aici. Circuitul incepe la Centrul de vizitare Nucsoara si poate fi strabatut pe jos in 3-4 ore. Dificultatea este mica, iar turistii trebuie sa urmeze marcajul banda albastra si sagetile indicatoare.” anunţă liberinmiscare.ro
Pe cele sase panouri informative plasate de-a lungul traseului apar fotografii, desene si informatii inedite despre animalele si plantele care traiesc in Retezat si la poalele muntelui, despre istoria si traditiile locului. In plus, ele includ enigme, imagini ghicitoare, povesti si legende. Ca sa gasesti raspunsul la enigma de pe un panou, trebuie sa ajungi la panoul urmator. La sfarsitul traseului, cei isteti primesc un premiu la Centrul de vizitare Nucsoara conform Green Report.ro

Parcul Naţional Retezat a fost inclus în competiţia oficială pentru minunile lumii. Detalii despre această competiţiei aici sau aici.

Mai multe informaţii despre Ţara Haţegului sunt şi în articolul Comoara Ţara Haţegului.

LATER EDIT, 30 septembrie 2009 (Florina Crişan)

Trebuie să mai spunem că traseul a fost finanțat de către Fundația pentru Parteneriat, MOL România și Administrația Parcului Național Retezat.

(foto Florin Ghindă, centrul oraşului Haţeg, 2009)

(foto traseu Florina Crişan, Administraţia Parcului Naţional Retezat, mulţumim pentru fotografie!)

harta-trasee-tara-hategului

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

 1. avatar

  Fotografia nu are absolut nici o legatura cu traseul respectiv, fiind facuta in centrul orasului Hateg. Daca vreti o imagine concludenta, trimiteti un mesaj pe adresa de e-mail de mai sus. Trebuie sa spunem ca traseul a fost finantat de catre Fundatia pt Parteneriat, MOL Romania si Administratia Parcului National Retezat.

 2. Pingback: Traseu turistic in Tara Hategului | Lume Buna

 3. avatar

  In primul rand felicitari pentru proiectul respectiv – presupunem ca sunteti implicat in organizare! Va multumim pentru completarea la articol.

  Da, asa este – fotografia este din centrul orasului Hateg – fapt mentionat si de noi la finalul articolului „foto Florin Ghindă, Haţeg, 2009.”

  Va rugam sa ne transmiteti o fotografie concludenta pentru traseul respectiv.
  Va multumim!


  Echipa RomaniaPozitiva

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.