Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comoara Ţara Haţegului!

1

Lângă „Minunea Retezat” există „Comoara Ţării Haţegului”! Practic, cele două elemente alcătuiesc un singur corp unitar greu de despărţit. Intră pe site-ul http://www.comorile.hategului.ro/ pentru o călătorie virtuală extrem de interesantă! Mai jos sunt câteva cuvinte despre proiectul „Drum prin vremuri”. 

tara-hategului

Descris de Ion Pop Reteganul ca fiind un “Ardeal în miniatură”, Ţinutul Ţării Haţegului este una dintre cele mai frumoase zone ale României şi, cu siguranţă, cea mai bogată în ceea ce priveşte diversitatea naturală şi densitatea vestigiilor istorice.
Acest tărâm de legendă, care a fost populat încă de la începuturi cu vieţuitoare diferite de cele din restul lumii, dovadă fiind fosilele de dinozauri pitici, adaposteşte peste 140 de specii de fluturi reprezentând 75% din totalul speciilor de fluturi din România, 1190 de specii de plante, o treime din totalul speciilor de plante ale ţării şi peste 185 de specii de păsări şi animale protejate.
Ţara Haţegului face parte din  acea zonă a lumii unde a fost inventat scrisul, acum mai bine de 7300 de ani, a fost inima marelui regat dac, este locul unde a luat naştere poporul român şi unde mai apoi s-a păstrat, în ciuda numeroaselor năvăliri şi a ocupării îndelungate, spiritul şi specificul acestui popor.
A fost “acasa” pentru generalul francez Henry Mathias Berthelot, dar şi subiect de inspiratie pentru Jules Verne, Ovid Densusianu, Ion Pop Reteganul, precum si ultimul subiect de studiu pentru Nicolae Iorga, care a vizitat si cercetat aceasta zona cu doar doua luni inainte de a fi asasinat.
Aici, puteţi afla mai multe despre comorile din minunata Ţară a Haţegului:
www.comorile.hategului.ro
www.culturaltreasures.eu
 
Proiectul „Drum prin Vremuri” este dezvoltat de către S.E.N.S. – Societatea de Educaţie Nonformală şi Socială. Viziunea S.E.N.S. asupra viitorului este aceea a unei societăţi în care fiecare persoana poate accesa liber orice formă de educaţie, indiferent de statutul social, religie, sex, orientare sexuală, opţiuni politice, etnie sau orice alt criteriu discriminatoriu.
Misiunea S.E.N.S. este de a participa la educarea copiilor, tinerilor şi adulţilor şi de a sprijini promovarea sănătăţii, ştiinţei, artelor, tradiţiilor, protecţiei mediului, culturii, sportului şi a drepturilor şi libertăţilor omului.

Proiectul “Drum prin Vremuri” a fost sprijinit financiar de către Comisia Europeana prin Directoratul General Educatie si Cultura, în cadrul programului ‘Tineret in Actiune’. Finanţarea proiectului s-a realizat prin intermediul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP).


SENS / Societatea de Educatie Nonformala si Sociala
str. Rusetu 7/27
060552, sect.6 Bucuresti
www.comorile.hategului.rotara-hategului-3

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Traseu turistic prin Tara Hategului! - RomaniaPozitiva

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.