Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Multumesc

0

autor text Malina Neagu, invitata la rubrica Dreptul la Cuvant

Cuvintele care nu se spun se uita. Cuvintele care nu se scriu se pierd.

Cele mai valoroase momente sunt cele petrecute cu oameni, care uneori, fara sa isi dea seama, te inspira, te provoaca, te sustin sa cresti, sa te transformi, sa devii un om mai bun si mai frumos sau pur si simplu sa ajungi mai aproape de tine. Sunt acei oameni, pe care dupa ce ii intalnesti, nu vei mai fi niciodata acelasi. Sunt acei oameni care misca ceva profund in tine.

Sunt acei oameni care isi lasa amprenta prin simpla prezenta, prin daruirea unor momente de deschidere si vulnerabilitate, prin cuvinte atent mestesugite sau prin taceri graitoare.

Uneori, imi imaginezi oamenii  asemenea unor imagini de puzzle. Se construiesc si se descopera in timp. E o calatorie exploratorie, un univers al descoperirilor, o succesiune de selectii si potriviri. Fiecare om e format din piese ce compun un intreg. Sunt piese ce ii apartin, magia personala a fiecaruia si sunt piese formate datorita interactiunii cu oamenii din jurul lui. Sunt parti ce se vad usor, sunt parti care ies la iveala in functie de context si sunt parti care trebuie cautate pentru a fi descoperite. O parte din omul din mine este format din parti straine, din interactiuni fugare, momente de deschidere, simple conversatii sau pur si simplu poate doar coincidente.

 multumesc

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.