Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atunci cand…

0

Autor text *Razvan Ogircin. Text publicat cu acordul autorului la rubrica Dreptul la Cuvant

Atunci cand cuvintele noastre iau conturul sonor al colindelor. Si cand linistea ia forma asteptarilor supreme din copilarie. Cand coboara taina.

Cand ne intalnim senin cu ceilalti. Cand ne intalnim adanc cu noi, cei-mult-prea-adesea-straini-noua.

Atunci cand,  in tesutul nostru launtric, ventriculul drept devine mai important decat neocortexul. Macar temporar.

Atunci cand ne amintim de icoana bunicii. Cand ne incalzim privind la ceilalti. Cand respiratia are aroma bunatatii. Cand orice gest e contaminat de mangaiere. Cand cinismul e deturnat in blandete. Cand fricile ni se impiedica de pragul de lumina.

Atunci cand lacrima celuilalt nu ne mai scapa printre degete. Cand brusc, singuratatea altora nu mai poate fi o optiune. Iar tristetea…. e un scandal. Cand albul inunda meschinul. Cand din ger ne luam caldura.

Atunci cand ninge. Cand ne oprim. Cand sufletul contempla calm. Cand nu mai conteaza decat ceea ce conteaza. Cand “sunt” e parca mai senin decat “am fost” si asterne cale increzatoare pentru “voi fi”.

Atunci cand iertam. Cand ne iertam.

Atunci cand daruim. Cand ne daruim.

Atunci cand toate astea sunt….atunci sunt Sarbatorile. Dinauntrului nostru.

Sa ne abandonam vartejul, asteptandu-le. Sa traim nesfarsit secunda lor.

Sarbatori Fericite!

*Razvan Ogircin este un vechi si bun prieteni al RomaniaPozitiva. Razvan este Managing Partner la compania AIMS Human Capital Timisoara

zapada-munte-iarna-romaniapozitiva

foto Florin Ghinda, 2012

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.