Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școala Eurotraining începe curs de fotografie în Timișoara

0

Școala Eurotraining din Timișoara pregătește în curând un nou curs pentru toți cei pasionați de fotografie, datorită solicitărilor continue pentru formarea profesională în acest domeniu artistic. Se vor trata tehnica și arta fotografică de la noțiunile introductive până la aprofundarea  unui stil fotografic.

Ce vei învăța la acest curs?

Cursul acoperă o gamă variată de subiecte prin care este necesar să treacă viitorii cursanți. De la parametrii ce caracterizează obiectivele și până la tehnica de laborator, cursanții vor parcurge în detaliat prelucrarea negativelor, rezoluția și contrastul obiectivelor, distribuția luminii în câmpul imaginii, filtrele, deschiderea relativă (luminozitate), temperatura de culoare și cercul de claritate, profunzimea de câmp (DOF), hârtia fotografică și multe altele.

Cursul are o structură ce balansează ședințele practice și cele teoretice, temele și exercițiile, astfel încât să ofere participanților toate deprinderile necesare practicării fotografiei, până la nivelul unor cerințe profesioniste.

Care sunt competențele specifice?

Cursul durează șase săptămâni, având două ședințe pe săptămână, fiecare cu o durată de aproximativ patru ore.

De-a lungul cursului, se vor parcurge următoarele competențe:

 • Culegerea datelor necesare efectuării lucrărilor fotografice
 • Pregătirea locului de fotografiere
 • Utilizarea aparaturii fotografice
 • Fotografierea/executarea fotografiilor
 • Prelucrarea fotografiei convenționale brute
 • Prelucrarea și finisarea fotografiei digitale

Ce implică meseria de fotograf?

Meseria de fotograf este deschisă pentru toți cei care doresc să se perfecționeze în acest domeniu artistic, să-și dezvolte o carieră sau pur și simplu să păstreze fotografia ca pasiune în timpul liber.

Cursul se adresează deopotrivă începătorilor, celor pasionați de fotografie și imagine, fotografilor ce vor să-și desăvârșească arta și deprinderile, precum și celor ce utilizează fotografia ca o unealtă auxiliară în cadrul activității pe care o desfășoară (realizarea de materiale publicitare, pagini web, etc)

Când vine vorba de etica profesională, în special pentru domeniul fotografiei, există reguli de conduită şi comportament etic în domeniul fotografiei, care acoperă aspectele de importanță majoră când ne referim la fotografierea persoanelor publice sau drepturile de autor.

Detalii despre înscriere

Condițiile de înscriere la curs sunt următoarele:

 • Minimum 12 clase absolvite
 • Aparat de fotografiat personal
 • Copie buletin de identitate
 • Copie certificat de naștere
 • Copie diplomă de studii
 • Adeverință medicală

Persoanele interesate de cursul de fotograf, se pot înscrie fie online, pe site-ul oficial http://www.scoalaeurotraining.ro/cursuri/curs-fotograf, fie la sediul școlii din Piața Huniade, clădirea Modex, etajul 3.

Despre Școala Eurotraining

Școala Eurotraining este unul dintre cei mai mari furnizori de formare profesională din zona de vest a țării, acreditat de către Autoritatea Națională pentru Calificare (ANC).

Cursurile sunt de inițiere, calificare, specializare și cuprind atât noțiuni teoretice, cât și practică de specialitate.

Școala pune la dispoziție atât materialele consumabile necesare desfășurării cursurilor cât și săli de curs amenajate corespunzător.

În urma absolvirii cursurilor se obține un certificat acreditat ANC (diplomă). Certificatele obținute au valabilitate permanentă și sunt recunoscute național și la nivelul Uniunii Europene.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.