Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert Pascal: Filarmonica ,,George Enescu” în colaborare cu Asociația Home of Strings

0

Duminică, 25 martie, începând cu ora 19, Filarmonica ,,George Enescu” în colaborare cu Asociația Home of Strings, vă invită cu drag la sala mică a Ateneului Român la un Concert Pascal unde îl veți intâlni pe solistul Cosmin-Horațiu Stoica, Concert Maestru al Filarmonicii ,,Paul Constantinescu”, care va interpreta Sonata nr 1 pentru vioară solo de J.S.Bach.

În partea a doua a concertului, în interpretarea solistelor soprana Maria Ungheanu și mezzosoprana Andreea Nina Achilov, acompaniate de un ansamblu cameral format din extraordinarii instrumentiști ai Operei Române, veți audia una dintre cele mai emoționante capodopere ale muzicii sacre din toate timpurile, Stabat Mater de G. B.Pergolesi (1710-1736), reprezentant de seamă al barocului muzical Italian.

Stabat Mater Dolorosa este considerată una dintre cele șapte imnuri latine ale tuturor timpurilor. Se bazează pe profeția lui Simeon că o sabie trebuia să străpungă inima mamei Sale, Maria (Lc 2, 35). Imnul a apărut în secolul al XIII-lea în timpul vârfului devotamentului franciscan al lui Isus răstignit și a fost atribuit Papei Inocențiu al III-lea (1216), Sf. Bonaventure sau, mai des, Jacopone da Todi (1230-1306), care este considerat de majoritatea autorul adevărat.

Imnul, În 1727 a fost prescris ca o secvență pentru Liturghia celor Șapte Sfinte laude ale Mariei (15 septembrie). Există o imagine oglindă a acestui imn, Stabat Mater speciosa, care arată bucuria Fecioarei Maria la nașterea lui Isus.

Sponsor principal:  Mobexpert.

Bosch,  Anvergura, Arta Ceaiului, Brosnor, Cardinalia, Clinica Eliade, Clinia Hygeea, Clinica Neuroaxis, Banca Centrală Cooperatistă Creditcoop, Dentexcela3, el studio, Eximbank, Simona Straton.

De asemenea vreau sa mulțumesc minunatei Doamne care a dorit sa rămână anonimă, pentru susținerea acestui concert. Un gest care nu poate fi descris prin cuvinte. Vă mulțumim incă o dată  Stimată Doamnă.

Parteneri Media:

4 Arte, Agerpres, Arte line, BlitzTv, Ceasca de cultura, Cultura Bzi, Intervio.ro, LiterNet.ro, Manager Express, Metropotam, News24, Online gallery, Promenada culturala, PRwave, Semne bune.

Biletele se vând la casa Ateneului Român, marți-vineri, ora12-19, telefon 021.315.68.75

Pentru alte Informații legate de eveniment  vă rugăm să consultați homeofstrings.blogspot.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.